Facebook üzerinde zaman harcamaktan yorulan, bırakmak isteyen kullanıcılar için bir çıkış yolu: Sanal intihar.

Facebook gibi sosyal ağ hesaplarını kapatarak, sanal intihar gerçekleştiren kullanıcıların resim ve isimleri bir anı defterinde sergileniyor. Web 2.0 Suicide Machine yani internet intihar makinesi isimli bu hizmet Facebook, Myspace, Twitter ve LinkedIn!'den kurtulmayı sağlıyor.

Ama Facebook yönetimi bu siteyi engellemiş durumda. Engellenen hizmet şu açıklamayı yaptı:
"50.000 arkadaşı arkadaşlıktan çıkarttıktan, 500 kullanıcıyı sonsuza kadar hizmetten koparttıktan sonra Facebook, hizmetimizi hiçbir açıklama olmadan engellemeye başladı. Bu yersiz engeli aşmanın yolunu arıyoruz!"

İşte Facebook açıklaması

Facebook halkla ilişkiler departmanı bu konuda gelen yoğun sorular üzerine bir açıklama yaptı:

"Facebook siteyi kullanmak istemeyen insanlara bu imkanı sunuyor. Kullanıcılar hesapları iptal edebilir ya da tamamen silebilirler. Web 2.0 Suicide Machine, kullanıcı hesaplarını topluyor ve Facebook sayfalarını gezerek bilgi topluyor. Bunlar da sitenin kullanım şartlarını ihlal ediyor. Sitenin Facebook'a erişimini engelledik. Şu an durumu inceliyoruz ve bu konuda daha fazlasını yapıp yapmamayı değerlendiriyoruz."

Web 2.0 Suicide Machine'in bu konudaki tepkisi ise "Sanırım bu engeli aşıp aşmayacağımızı görmek için bekliyorlar, biz de tam olarak bunun üzerinde çalışıyor" oldu. Sitenin sahipleri Facebook antlaşmasının şartlarını çiğnemediklerini, sadece Facebook'tan çıkmak isteyen kullanıcılara bir hizmet sunduklarını belirtiyorlar. "Bizde sadece profil fotoğrafı ve kullanıcı ismi depolanıyor ki, bunları Facebook'a girmeden bile toplamak mümkün" diyen site yöneticileri çalışmalara devam ediyor./milliyet