Söke Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Garanti Bankası arasında yapılan protokol ile Sökeli esnafara uygun faizli kredi ve geri ödemeli krediler sunulacak.
Garanti Bankası tarafından Sökeli KOBİ"lere sağlanacak “esnaf destek paketi” ile ilgili olarak protokol töreni gerçekleşti. Törende Garanti Bankası Söke Şubesi Müdürü Bilge Tekin Dervişoğlu ile Söke Esnaf ve Sanatkarlar Odaları adına Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkan Yardımcısı Yalçın Pektaşoğlu esnaflara uygun faizli kredi olanağı sağlayan anlaşmaya imza attı.
Anlaşma kapsamında esnaf odası üyesi KOBİ"lere uygun koşullarda kredi sunmak amacıyla aylık yüzde 1.90 faizle ticari kredi imkanı sağlanacak. Kredi faizi, KOBİ"lerin kullandığı Garanti Bankası"na ait POS cihazı, şirket kredi kartı, çek karnesi gibi ürünlerin adetine göre yüzde 1.80"e kadar düşebilecek. Krediler 60 aya kadar vade ile geri ödenebilecek.
Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkan Yardımcısı Yalçın Pektaşoğlu, Garanti Bankası ile imza altına alınan protokolün esnaf camiasına hayırlı olmasını dilerken; “piyasa koşulları malum. Esnaflarımızın durumu ekonomik açıdan ortada. Bu nedenle esnaflarımıza nefes aldırabilecek çözüm arayışı içindeyiz” dedi.
Garanti Bankası Söke Şubesi Müdürü Bilge Tekin Dervişoğlu anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.