Yeni yapılan garaj amirliği binasında zabıta, itfaiye, idari hizmet birim odaları ile, çalışanların yararlanacağı dinlenme odası, duş, yemekhane ve sosyal tesislerin bulunduğu belirtildi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı M.Erçin Sandalcı, yeni yerin belediyeye ait bir arsa üzerine yapıldığını belirterek, “Çalışan şoför, işçi ve bir kısım memur arkadaşlarımızın, belediye binası içersinde hep bir arada olmasından doğan sıkıntılar yaşanmakta idi. Bu birimi oluşturarak hizmette rahat hareket etme imkânı sağlanmış oldu. İtfaiye hizmetleri birimi burada oluşturularak daha kaliteli bir çalışma standardı getirildi. Araçların sevk ve idaresi, işçi personelin görevlendirilmesi gibi çalışmalar buradan takip edilecek. Henüz tamamlanmamış eksiklerimiz var. Zaman içersinde bunlarda yapılacak. Birkaç birim daha açarak belediye hizmetlerinin kalitesi yükseltilmiş olacak. Araçlar kapalı alan altına alınarak yağmur ve güneşten korunmaları sağlanacak. Çevre düzenlemesi, ağaçlandırılması ve çiçeklendirilmesi kısmen tamamlanmıştır. Yeşillendirme çalışmaları devam edecek” dedi.
Projelerin devam edeceğini de belirten Başkan Sandalcı; “Projelerimiz çok, Yapmak istediğim birçok proje var. Bunların hayata geçirilmesi için çalışmalarım ve görüşmelerim devam ediyor. Proje üretmek sorun değil. Bu benim mesleğim. Finansta birtakım zorluklar çekiyoruz. Gelirlerimiz oldukça düşük. Her zaman söylüyorum buradan yineleyeceğim. Devletin yardımı nüfusa bağlı. Yerleşik nüfusumuz oldukça düşük. Yaz mevsiminde 60-70 binlere ulaşan bir nüfusa, 4 bin nüfusun geliri ile hizmet götürmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da vergilerini, su harcamalarından doğan ücretlerini zamanında yatırıp yatırmamaları,projelerimizin hayata geçirilmesini ya da ertelenmesini etkileyen unsurlardır. Alacağımız Devlet desteği, krediler ve bağışlar oldukça düşük. Halkımızdan vergi ve diğer borçlarını yatırmalarında duyarlı davranmasını bekliyorum. Daha kaliteli ve yüksek hizmet verebilmek için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. -iha