Tekirdağ’da, 8-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Minikler Türkiye Judo Şampiyonası’na takım halinde katılan Galatasaray Spor Kulubü’nün 11 yaşındaki sporcusu Furkan Güney, 8 Temmuz günü saat 15.57’de otelde bulundukları sırada iddiaya göre merdivenlerin korkuluklarından aşağıya kaymaya başladı ve dengesini kaybedince 3 kattan beton zemine çakıldı. Bu anlar ise otelin güvenlik kamerasına yansıdı.

BÜYÜK PANİK
Görüntülerde Furkan’ın yere düşmesinden sonra büyük panik yaşanıyor. Otel görevlileri hemen sağlık ekiplerine haber veriyor. Gelen ekipler Furkan’a müdahale ederken, kulübün diğer sporcuları ise ağlıyor.Furkan ardından Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada 11 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Furkan dün hayatını kaybetti.

FURKAN GÜNEY'İ KAYBETTİK
Galatasaray Spor Kulübü ise resmi internet sitesinden Furkan'ın nasıl öldüğünü Talihsiz bir kaza olarak açıkladı. Açıklamada şunlara yer verildi."8 - 10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Tekirdağ’da yapılan Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nın ikinci gününde talihsiz bir kaza geçiren genç sporcumuz Furkan Güney'in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.Merhuma Tanrı'dan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz."

Furkan Güney'in cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip Anadolu Hisarı, Yeni Mahalle Akboyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Kastamonu'da toprağa verileceği öğrenildi.