Süper Lig'in 21. haftasındaki dev maçta Galatasaray, konuk ettiği Trabzonspor'u 3-1'lik skorla geçti. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 21. dakikada penaltıdan Diagne, 44 ve 51. dakikalarda ise Younes Belhanda kaydetti. Bordo-mavili takımın tek sayısı 30. dakikada Rodallega'dan geldi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 39'a tükseltti ve Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Trabzonspor ise 33 puanla 5. sırada yer aldı.

İLK 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Belhanda, Ndiaye, Donk, Feghouli, Onyekuru, Diagne

TRABZONSPOR: Arda, Kamil Ahmet, Hosseini, Hüseyin Türkmen, Amiri, Toure, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Rodallega

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray karşısında kadrosunda 3 değişiklik yaptı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Karaman, geçen haftaki MKE Ankaragücü maçına göre 2'si zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Sakatlıkları bulunan Filip Novak ve kaleci Uğurcan Çakır kadroda yer almazken, Abdulkadir Parmak yedek kulübesinde oturdu. Karaman, bu isimlerin yerine Arda Akbulut, Majid Hosseini ve Vahid Amiri'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Bordo-mavili takımın kadrosunda Novak ve Uğurcan'ın dışında sakatlıkları devam eden Ogenyi Onazi ve Joao Pereira da yer almadı.

Arda Akbulut ilk Süper Lig maçına çıktı

Trabzonspor'un 18 yaşındaki genç kalecisi Arda Akbulut, kariyerinin ilk Spor Toto Süper Lig maçına Galatasaray karşısında çıktı.

Birinci kaleci Uğurcan Çakır'ın sakatlığının ardından 18 yaşındaki file bekçisine şans doğdu. Daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor ve Ümraniyespor maçlarında forma giyen Arda, zorlu maçta bordo-mavili kaleyi korudu.

Sosa kadroda

Trabzonspor'un kaptanı Jose Sosa, sakatlığını atlattı ve 2 ay sonra maç kadrosuna dahil edildi.

Süper Lig'in 16. haftasında 16 Aralık'ta oynanan Beşiktaş maçında sakatlanan Sosa, Galatasaray karşılaşmasıyla takıma döndü.

Teknik direktör Ünal Karaman, tam hazır olmayan Arjantinli orta sahayı yedekler arasında oturttu.

Onazi koltuk değneğiyle statta

Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Nijeryalı futbolcu Onazi, stada koltuk değnekleriyle geldi.

Takım arkadaşlarını İstanbul deplasmanında yalnız bırakmayan Onazi, karşılaşmayı kendisine ayrılan yerde izledi.

Diagne, ilk maçına çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da yeni transfer Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez maça çıktı.

Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan 10 milyon avro bonservis ücretiyle alınan Senegalli futbolcu, cezasının tamamlanmasıyla teknik direktör Fatih Terim tarafından Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirildi.

Ligin ilk yarısından sarı kart cezası bulunan 27 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası'nda Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı son 16 turu ilk maçından sonra kırmızı kart görerek 4 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Diagne, sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'nın ligde 18. haftada Çaykur Rizespor'la yaptığı maçta görev alamadı. Kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'dayken Aytemiz Alanyaspor ile kupa rövanşında ve 19. haftadaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyen Diagne, Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ligde 20. haftadaki Aytemiz Alanyaspor ile kupadaki Hatayspor müsabakalarında sahaya çıkamadı.

Kadroda 3 değişiklik

Galatasaray, Süper Lig'deki son maçına göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçta gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Fernando Reges ile sakatlığı olan Mariano Filho, müsabakanın kadrosunda yer almazken, Kostas Mitroglou da yedekler arasında kaldı. Terim, bu oyuncuların yerine Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Mbaye Diagne'yi görevlendirdi.

Öte yandan kart cezalısı Sinan Gümüş de Trabzonspor karşılaşmasında görev yapamadı.

Nagatomo formasına kavuştu

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Yuto Nagatomo, 48 gün sonra sarı-kırmızılı takımla maça çıktı. Galatasaray formasını son olarak ligin 17. haftasında 23 Aralık 2018'de Demir Grup Sivasspor karşısında giyen Nagatomo, Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası'nda boy gösterdi.

Trabzonspor'a karşı savunmanın solunda görev alan 32 yaşındaki futbolcu, 48 gün sonra sarı-kırmızılı formayla sahada yer aldı.

Yuto Nagatomo'nun formasını giydiği Japonya, Asya Kupası'nda finalde mücadele etti. Japonya, Katar'a 3-1 mağlup olarak organizasyonu 2. tamamladı.

Emre Akbaba yedek kulübesinde

Galatasaray'da uzun sakatlığı sona eren Emre Akbaba, 135 gün sonra bir lig maçının kadrosunda yer aldı.

Süper Lig'de 28 Eylül 2018'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta ayak tarak kemiği kırılan Emre, uzun bir aranın ardından müsabaka kadrosuna girerek yedekler arasında bulundu.

Terim, 99 gün sonra evinde lig maçında

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 99 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında yer aldı.

Ligin 11. haftasında 2 Kasım 2018'de iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisinden sonra Fatih Terim'e 10 maç ceza verildi. Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor karşılaşmasıyla söz konusu müsabakadan sonra ilk kez Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında sahaya çıktı.

Fatih Terim, Türkiye Kupası son 16 turu rövanşındaki Boluspor maçında taraftarının önüne çıkmıştı. Ligde üst üste Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor deplasmanlarına giden Galatasaray'da Fatih Terim, kupada Türk Telekom Stadı'nda Hatayspor ile oynanan çeyrek final maçında ise babası Talat Terim'in vefatı nedeniyle görev yapamamıştı.