Galatasaray böylece kulüp tarihinin en uzun süre deplasmanda gol yememe serisini yakalamış oldu. Galatasaray daha önce ilk kez sezon olan 1959 yılında oynanan sezonda üst üste 6 maç deplasmanda gol yememiş 7.maçta ise kalesinde 2 gol görmüştü. Galatasaray 1973-74 sezonu son maçı ile 1974-75 sezonunda ilk 5 deplasman maçı olmak üzere yine üst üste 6 deplasman maçında gol yememiş ancak 7.maçında yine kalesinde 2 gol görmüştü.

648 DAKİKA

Galatasaray Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 7 maçı gol yemeden bitirdi. Son 7 deplasman maçında Ankaragücü'nü 3-0, Orduspor ve Kayserispor'u 2-0, Gençlerbirliği'ni 1-0, Trabzonspor'u 3-0 yenen Galatasaray takımı Beşiktaş ve M.P.Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Galatasaray deplasmanda en son Karabükspor karşısında 72.dakikada Erdem Özgenç'ten gol yedi. Galatasaray böylece 648 dakikadır dış sahada gol yemezken toplam bu sezon oynadığı 16 maçta kalesinde 11 gol gördü. Galatasaray bu sezon ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

AVRUPA'DA DA ZİRVEDE

Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatan Galatasaray, şu anda Avrupa'da devam eden liglerde deplasmanda en uzun süre gol yemeyen takım konumunda bulunuyor. Avrupa'da Galatasaray'ın ardından Bulgaristan'ın Chernomorets Burgas takımı deplasmanda 5 maçtır gol yemiyor.