Ankaragücü, Fenerbahçe ve Bursaspor düşüşe geçti

SÜPER Lig'in 15. haftasının ardından bazı gerçekler de su yüzüne çıktı.

Ligin zirvesine kurulan Kayserispor fikstür gereği takip ettiği Galatasaray ile enteresan bir bağ kurdu. Galatasaray'ı mağlup eden ya da berabere kalıp 1 puan alan her takım, takip eden haftada Kayserispor ile karşılaşınca ya yenildi ya da beraberliği zor kurtardı. Galatasaray'ın havaya soktuğu takımlar, bir sonraki hafta Kayseri'den deyim yerindeyse "tokat" yedi.

Fikstür sırasına göre gidersek; 7. haftada Eskişehirspor Galatasaray'dan İstanbul'da 1 puan aldı. Bu, Fenerbahçe ile yarışan Galatasaray'ın bu sezon kaybettiği ilk puanlardı. Ancak İstanbul'da Galatasaray'a kafa tutan Es Es'in nefesini Kayseri kesti. Kayserispor, Eskişehir'de 1-0 kazandı.

Eskişehir'den sonra Kayseri'nin gazabına Ankaragücü uğradı. Ankaragücü, 8. haftada Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti. Bu tarihi skorun ardından 9. haftada Kayseri Ankaragücü'ne aynı tarifeyi uyguladı. Ankaragücü 10. haftayı BAY geçerken, 11. haftada Beşiktaş'a 1-0 yenildi, 12. hafta evinde Kasımpaşa ile 2-2 berabere, deplasmanda Eskişehir ile 0-0 berabere kaldı.

Sırada Fenerbahçe vardı. 10. haftada Galatasaray derbisini 3-1 kazanan Fenerbahçe, 11. haftada Kayseri ile 1-1 berabere kalarak 1 puana razı oldu. Fenerbahçe, Galatasaray galibiyetinden bu yana ligde bırakın galibiyeti, puan dahi alamadı (12. haftada hükmen kazanılan Ankaraspor maçı hariç)

Fenerbahçe'nin çöktüğü maçlar şöyle:

01-11-2009 Kayserispor (d) 1-1

21-11-2009 Beşiktaş (d) 0-3

28-11-2009 Kasımpaşa 1-3

05-12-2009 Eskişehir (d) 1-2

Bu maçlara kadar rakip ağlara 24 gol bırakan Kanarya, kalesinde sadece 6 gol gördü. Ancak Galatasaray derbisinden sonra ligde 1 beraberlik, 3 yenilgi alan Sarı-Lacivertliler 3 gol atabildi ve kalesinden 9 kez meşin yuvarlağı çıkardı.

13. hafta ise Manisa'ya uğursuz geldi. Ali Sami Yen'de Galatasaray'dan 1 puan alan Manisa'ya cezayı yine Kayseri kesti. Kayserispor 14. haftada gidip Manisa'da "Sen misin Galatasaray'dan puan alan" dercesine faturayı kesti...

Ve Bursa...

Geçen hafta Galatasaray'ı 1-0 yendi, bu hafta sonu Kayseri'de 3'lük ve liderlikten oldu...Liderlik şansını kaybeden Bursaspor farklı yenilgi ile de sarsıldı.

Bakalım, son dakika golüyle Galatasaray'dan 1 puan alan Belediyespor, ligin 16. haftasında Kayserispor karşısında neler yapacak. / vatan