Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Dairesi´nin yayınladığı rapora göre, işçiler arasında en çok destek verilen ve sevilen futbol takımı Galatasaray oldu.


Yüzde 32 ile lider

Fanatik gazetesinin haberine göre; Metal sektöründe çalışan işçilerin gönül bağladığı takım Galatasaray... Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Dairesi"nin 78 fabrikada 806 işçinin katılımıyla hazırladığı raporda, işçiler arasında en çok destek bulan ve sevilen futbol takımı, yüzde 32"lik oranla Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılı kulübü yüzde 31,1 ile Fenerbahçe izliyor. Beşiktaş"a gönül verenlerin oranı yüzde 17,8; “Trabzonspor” diyenlerin oranı ise yüzde 5,3 olarak belirlendi.

Eskişehir"de fazla

Sendika üyelerinin yoğun olarak bulundukları yerlerde yapılan değerlendirmede, Galatasaraylılar"ın ağırlığının en fazla hissedildiği bölgenin Eskişehir ve çevresi olduğu kaydedildi. Araştırmaya göre, 30 yaş öncesi kesim ağırlıklı olarak Galatasaray taraftarı. Bir başka ifadeyle, yeni nesil Sarı-Kırmızılı renklere gönül vermeyi tercih ediyor. Bu gelişmede, 1996-2000 arasında ligin domine edilmesi ve UEFA ile Süper Kupa"nın kazanılması rol oynuyor.

Hürriyet