Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Galatasaray, üçüncü hazırlık maçında Lokomatif Sofya ile 1-1 berabere kaldı.
Bochum'da oynanan karşılaşmada Sofya'nın golü 40. dakikada Vandaovski'den gelirken, Galatasaray'ın golünü ise 90. dakikada Barış Özbek attı. Galatasaray Teknik Direktör Michael Skibbe, yeni transfer Harry Kewel'e Lokomotiv Sofya karşısında ilk 11'de forma şansı verdi. Lincol'ün istekli futbolu ise dikkatlerden kaçmadı.

STAT: Stimberg Oer Erkenschwick

HAKEMLER: Dalibor Guzijan, Dirg Margenberg, Florian Kötter (Almanya)

GALATARASARAY: Orkun (Dk.46 Fırat), Lincoln (Dk.46 Aydın), Mehmet (Dk.46 Barış), Kewel (Dk.46 Ayhan), Hakan (Dk.46 Nonda), Sabri (Dk.46 Emre), Arda (Dk.46 Ferdi), Murat (Dk. 46 İrfan), Sinan (Dk.46 Erhan), Mehmet (Dk.46 Anıl), Ümit Karan (Dk.46 Ahmet)

LOKOMOTİF SOFYA: Bunsulic, Bandalowski, Markov, Saferovic, Dobrev, Ivanov (Dk.72 Paskov), Djakov, Zlatirski, Spisic (Dk.46 Atanasov), Mitev (Dk. 88 Pavlov), Djilaz (Dk.46 Baldovajev).

GOLLER: Dk. 40 Saferovic (Lokomatif Sofya), Dk. 89 Barış (Galatasaray) SARI KARTLAR: Dk. 35 Zlatirski, Dk.59 Dobrev, Dk. 69 Djakov (AC-S)



HENÜZ İLK ONBİRİ OLUŞTURMADIM

Galatasaray Teknik Direktörü Micahel Skibbe takım olarak henüz hazır olmadıklarını söyledi.

Skibbe, Lokomotif Sofya maçı sonrası yaptığı açıklamada, "İlk onbiri henüz oluşturmadım. Maçları genel anlamda değerlendirirsek genelde etkili oluyoruz. Defansta bazen boşluklar bırakıyoruz. Her futbolcuya bakıyorum. Gelecek maçlarda kadromuz şekillenecek" dedi. Yönetime, gidecek ya da kalacak futbolcularla ilgili bir rapor vermediğini ifade eden Skibbe, son günlerde yönetimle yoğun bir fikir alışverişinde olduğunu özellikle Nonda hakkında konuştuklarını söyledi. Skibbe , "Kewell ile Arda arasında ayrım yapmıyorum. Arda bugün sağda oynadı ama solda da oynayacak. Ardanın sağ ya da solda oynayacağını söyleyemem. Kewell ilerde birçok şeyler yaptı. Zaman zaman nasıl bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi"diye konuştu.

Skibbe, Stuttgart takımında forma giyen Fernando Meire'in transferi hakkında da , "Yönetime bu konuda ben bir rapor vermedim ama sıcak bir temas olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Futbolculardan Arda da yaptığı açıklamada, genç oyuncularla birlikte yeni yeni oynamaya başladıklarını kaydederek her şeyin ilerde daha iyi olacağını belirtti. Arda, kendisine herhangi bir teklif olmadığını ve sonuna kadar Galatasaray'da kalmak istediğini de sözlerine ekledi. Ayhan Akman da iyi bir maç olduğunu ifade ederek, "Bir iki hafta sonra hazır hale geleceğiz. Orta sahamızda başarılı olacağımıza inanıyorum. Genç arkadaşlarımızın yanında bizde tecrübemizi ortaya koyarak Galatasaray'ın hedeflediği yere getirmek için çalışacağız" dedi. Galatasaray formasıyla ilk kez sahaya çıkan Kewell ise henüz takımda yeni olduğunu belirterek, "Daha yeniyim ama uyum sağlıyorum. Kamp iyi. Çok iyi çalışıyoruz. Eksiklerimizi görmek açısından önemli bir maç. İleriki maçlarda daha iyi olacağız. Bugün sol açıkta oynadım. Teknik direktörümüz nerede görev verirse orada görev yaparım" dedi