Galatasaray transfer haberleri 24 Ocak Galatasaray forvet transferinde son durum nedir? Galatasaray'da dün yapılan transfer açıklamasının ardından taraftarlar sosyal medya üzerinden yönetime büyük tepki göstermişti. Peki Galatasaray 24 Ocak transfer haberlerinde hangi isimler gündemde? Sarı kırmızılı ekipte forvet arayışı hız kazandı. Bafetimbi Gomis‘in ayrılışının ardından elindeki tek forvet Eren Derdiyok‘a kalan Galatasaray, İsviçreli oyuncuyu da kadro dışı bırakmıştı. Alan transferinin de zora girmesiyle birlikte Galatasaray forvet transferi sıkıntıya girdi. İşte 24 Ocak GS transfer haberleri.

GALATASARAY TRANSFER HABERLERİ – 24 OCAK

İTALYA'DA 2 YENİ HEDEF

Galatasaray‘da sıcak saatler yaşanıyor! Alan Carvalho, Pato ve Tetteh transferinden sonuç alamayan Galatasaray‘da iki yeni hedef ortaya çıktı.

Habertürk Spor‘dan Erhan Kaan Adıgüzel‘in haberine göre; sarı-kırmızılı takım, Serie A‘dan 2 futbolcu için girişimlere başladı.

Albayrak ile birlikte Dubai‘den dönen Şükrü Hanedar‘ın İstanbul‘dan İtalya‘ya uçtuğu öğrenildi.

Galatasaray‘ın ilk hedefi Sassuolo‘dan Khouma Babacar‘ı kiralamak.

Fenerbahçe‘nin gündemine de gelen Senegalli futbolcu için kulübüyle görüşmeler başladı.

Sezon başında Fiorentina‘dan 9 milyon euro‘ya transfer edilen futbolcu, Serie A‘da 17 maçta 5 gol atarken 3 de asist yaptı.

Galatasaray yönetimi oyuncuyu kısa süre içinde İstanbul‘a getirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Bonservisi Roma‘da bulunan ancak kariyerini kiralık olarak Sampdoria‘da sürdüren Gregoire Defrel için teklif yapıldı.

Sampdoria‘nın Southampton‘dan Manolo Gabbiadini‘yi transfer etmesinin ardından Defrel‘in ocak ayında ayrılması gündeme geldi.

Cimbom, oyuncunun Sampdoria‘dan ayrılıp takıma katılması için görüşmelerini sürdürüyor. Roma, Quagliarella ve Gabbiadini‘nin ardından 3. forvet konumuna düşen oyuncunun forma şansı bulabileceği bir takıma gitmesini istiyor.

Bu sezon Serie A‘da 19 maça çıkan ve 6 gol atan Defrel, tüm kulvarlarda 22 karşılaşmada 7 gol 1 asistle oynadı.

27 yaşındaki Fransız futbolcu 2018 yazında 13,5 milyon Euro‘ya Roma‘ya transfer olmuştu. 

ONYEKURU'DA YENİ GELİŞME

Sezon başında Everton‘dan kiralanan Onyekuru, gösterdiği performans ve attığı gollerle bir anda ön plana çıktı.

Yapılan mukavelede satın alma opsiyonu bulunmuyordu. Hatta Ankaragücü maçından sonra Hasan Şaş, ‘Onyekuru bizden sonra gideceği takımlarda daha da iyi olacaktır‘ demişti.

‘‘

İddialara göre, Galatasaray, Everton‘la bonservis pazarlığına başladı. Futbolcunun da kalmak istemesi, bu transferdeki en önemli avantaj olarak öne çıkıyor.

Everton‘un bonservisine 8 milyon euro verdiği oyuncuyu bu rakamdan aşağı bırakması ise beklenmiyor.

DROGBA‘YLA AYNI KADER

Onyekuru ayrıca sosyal medya hesabından anlamlı fotoğraflar paylaştı.

İlkinde 2012 yılında henüz 14 yaşındayken Drogba‘yla olan fotoğrafını yayınladı. İkincisinde ise kendisinin ve Drogba‘nın Galatasaray‘daki gol kutlamasını paylaştı. Bu karenin üzerine, ‘Hayat için teşekkürler Tanrım‘ notunu düştü. Nijeryalı futbolcu, Galatasaray‘a olan sevgisini dile getirdi.

TETTEH İMZAYI ATIYOR

Alan Carvalho'da menajer oyunlarıyla karşı karşıya kalan Galatasaray yıldız futbolcuyla görüşmelere devam ederken, Pato'nun kendi kulübüyle olan sorunları bu transferi şimdilik rafa kaldırdı. 3 gün önce Dubai'ye giderek yeni transferleri İstanbul'a getirmesi beklenen Abdurrahim Albayrak'ın Alan ve Pato haricinde Tetteh hakkında ‘Tetteh burada' demesi kafalarda soru işareti bırakırken yıldız futbolcunun menajerinin son dakika açıklamaları dedikoduları sona erdirdi.

Sparta Prag'da boy gösteren 21 yaşındaki Benjamin Tetteh'nin menajeri Sascha Empacher transferde gelinen son durumu özetledi. ‘Tetteh Fatih Terim'in listesinde birinci sırada' açıklamalarında bulunan Empacher, genç yetenek için ‘Biz Galaasaray'la anlaştık' ifadelerini kullandı.

‘‘

İşte Sascha Empacher'in diğer açıklamaları…

Çek basınında, Gana basınında ve Türkiye'de futbolcu hakkında birçok haber yapılıyor fakat Tetteh'nin menajeri benim. Benjamin Tetteh gerçekten çok iyi bir golcü, Fatih Terim de bunun farkında ve hocanın transfer listesinde ‘1' numarada. Oyuncu Galatasaray'ı çok istiyor, biz elimizden geleni yaptık ve kulüple anlaşmaya vardık, artık son söz Sparta Prag'ta. Galatasaray'ın teklifi biraz aşağıda kaldı fakat arada uçurum yok, iki taraf da anlaşmaya çok yakın. Bu transfer muhtemelen olacağa benziyor.

FATİH TERİM ÇILDIRDI

Galatasaray‘da Abdürrahim Albayrak ve Şükrü Hanedar‘ın Alan ve Pato transferleri için Dubai‘den eli boş dönmesi teknik direktör Fatih Terim‘i adeta çılgına çevirdi. 

Gomis‘in ayrılmasının ardından ısrarla santrafor transferi isteyen Terim, Ocak ayında bu takviyelerin yapılacağını her fırsatta dile getiriyordu ancak Galatasaray‘da şu ana kadar beklenen olmadı. Ozan Kabak‘ın Stuttgart‘a transfer sürecinde de yönetim ile fikir ayrlığına düşen ve Fatih Terim, Alan ve Pato transferlerinin hayal kırıklığı ile tamamlanmasının ardından adeta küpleri bindi. 

Galatasaray Yönetimi‘ne tepki gösteren Terim, bu tepkisini gösterecek tarzda konuşmalar yaparak, jest ve mimikleri ile başkan Cengiz ve Albayrak‘a mesaj gönderdi. Kısa bir süre içerisinde başkan Mustafa Cengiz ve başkan yardımcısı Abdürrahim Albayrak ile bir araya gelecek olan Fatih Terim‘in nasıl bir yol izleyeceği de şimdiden merak konusu olmaya başladı.