Bülent Korkmaz Adnan Polat"ın önünü açmak için "açık tarihli" istifa mektubu veriyor. Polat"ın cevabı net: “Sonuna kadar beraberiz Bülent.”

DÜN Milliyet Gazetesi"nde bir haber vardı... G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz"ın Ankaraspor maçı sonrası G.Saray Başkanı Adnan Polat"a istifasını verdiği yazıyordu haberde... Haber doğru. Ama isterseniz istifa mektubunun perde arkasına inelim... Göreve geldiğinden beri sürekli üzerinde bir baskı oluşturulan ve gönderileceği iddia edilen Bülent Korkmaz geçtiğimiz salı günü bir karar verdi. Başkan Adnan Polat ve futbol şubesi ile bir toplantı yapacak gelecek sezonla ilgili planlarını anlatıp bir bakıma yönetimden güvenoyu isteyecekti.

"ELDEKİ ŞARTLAR BUNLAR"

TOPLANTI Korkmaz"ın isteği üzerine çarşamba günü düzenlendi. Mecidiyeköy"de başkan Adnan Polat"ın ofisinde Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Bülent Korkmaz biraraya geldi. Polat toplantıya başkanlık ediyordu. Sezonun başlangıcı ve takımın durumu konuşulduktan sonra Korkmaz söz aldı. Gelecek sezonla ilgili planlarını anlatan genç teknik adam başkana ve yöneticilere projelerini şöyle anlattı: “Bu sezon takımda birçok eksik vardı. Meira zamansız gitti. Birçok futbolcu sakat, birçoğu performansının altında. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Belki oynadığımız futbol çok beğenilmiyor, ben de beğenmiyorum ama eldeki şartlarla hareket ediyorum.

"DESTEK VERMELİSİNİZ"

GELECEK sezon farklı bir takım düşünüyorum. Oyunu rakip yarı alanda oynayan, fizik gücü üst seviyede, sürekli önde basan, gol arayan, takım gibi bir takım yaratacağım. Eğer sezona başlar ve tüm çalışmalarımı yapabilirsem, istediğim 3 transfer de gerçekleşirse önümüzdeki sezon ligin bitimine en geç 5 hafta kala şampiyon oluruz. Türkiye"nin en iyi yerli futbolcuları bizde. Yabancı transferinde de hata yapmaz, nokta atışları gerçekleştirirsek en geç iki sezon içerisinde de en az UEFA Ligi finali hedefliyorum. Şampiyonlar Ligi de en büyük hedefim. Ama burada bana tam destek vermeniz gerekiyor. Çünkü başarı bir takım oyunu gerektirir. Büyük hedeflere ancak böyle ve birlikte varabiliriz...”

ADNAN Polat Bülent Korkmaz"ın bu sözlerinden çok etkilenir ve “Zaten ben seni bu sezon eleştiremem. Çünkü bu takım, senin takımın değil. Birçok eksik var. Senden önümüzdeki sezon bu anlattıklarını yapmanı bekliyorum. Sana çok güveniyorum. Bugüne kadar sözlerini hep tuttun. Bunu da gerçekleştireceğini biliyorum. Sen içini rahat tut. Seneye de beraberiz” diyerek Korkmaz"ın kafasındaki tüm soru işaretlerini kaldırır... Korkmaz başkanın bu sözlerinden sonra yıllarca formasını giydiği ve büyüdüğü G.Saray"a karşı ne kadar bağlı olduğunu göstermek için futbolculuk yıllarından tanıdığı başkanının yolunu açar.

"SONUNA KADAR BERABERİZ"

“BAŞKANIM” diye başlar söze ve devam eder “Benim rahat hareket edebilmem için bana güvenmeniz lazım. Eğer güveninizde ya da benden en ufak bir şüphe duyuyorsanız buyurun size tarihi açık altı imzalı bir istifa mektubu... Ne sizi ne de kulübü zorda bırakmak istemem. Kafanızda bir soru işareti doğarsa bunu istediğiniz zaman yürürlüğe koyarsınız... G.Saray benim yuvam. Burada büyüdüm, burada Bülent oldum. Sizi zora sokmak istemem.”

POLAT, Korkmaz"ın bu jesti karşısında oldukça duygulanır... Ve Haldun Üstünel"le Murat Yalçındağ"a dönerek “İşte G.Saraylılık bu... İşte Bülent Korkmaz bu. Şimdi bu istifa mektubunu saklıyorum. Önümüzdeki sezon şampiyon olduğumuzda bunu herkese göstereceğim” der... Odada duygusal bir hava oluşur. Korkmaz"a tekrar dönen başkan “Sonuna kadar beraberiz. Tüm desteğimle arkandayım. Yazılanlara çizilenlere takma kafanı. Tamamen işine konsantre ol” diyerek misafirlerini yolcu eder ve konu açılmadan kapanır...

BUGÜN gelinen noktada herkes tarafından sıkıştırılan G.Saray Başkanı Adnan Polat"ın bu sözlerinin ardında ne kadar durup durmayacağı asıl merak konusu..

Vatan