Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.


Kulüpler Birliği

* Avrupa'da 5 büyük ligde kulüpler birliği, gelirlerini artırıcı, gelirlerini belirleyici bir rol üstleniyorlar ve hakemlerin maaşlarını bile kendileri veriyorlar. Bizde ise bunlar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılıyor. Biz de böyle olması gerekir. Böylece herkes elini taşın altına sokmuş olacak. Kimse Federasyon'u suçlamayacak.

Transferler

* Bu seneki kadronun yeterli olduğunu düşünüyorum. Geçen sene lider oyuncu Aurelio idi. O gitti, Serdar ve Kemal gitti. Santrafor sıkıntımızı İspanya Ligi'nin gol kralı Güiza'yı aldık. Eğer biz almasaydık Bacelona'ya gidecektik. Biz ön anlaşma imzaladık. Barcelona ile görüşmeler yapıyordu.

*Emre'yi hep baraber çıldırtacak hale getiriyoruz. Eleştiriler yersiz. Emre'nin iyi hazırlanması lazım. Emre Türk futbolcular arasında kalite olarak en üst sıralarda yer alır. Emre bir hadise yapmış. Onu affetmek gerekir. Basın büyüklük göstermeli. Ama Emre G.Saray'a transfer olsaydı bu eleştirilerin hiçbiri olmayacaktı. Galatasaray kalemleri kasıtlı yapıyor bunları.

Sakatlıklar

*Avrupa'da futbolcular oram, buram ağrıyor deyince oynatılmıyor. Ama bizde 'bizim için oyna, forman için oyna diye' oynatıyoruz.

Josico ve Senna

* Aragones, 'Senna ileri, Josico geriye doğru oynar' dedi. Josico'yu alın dedi aldık. Josico bizim için yıldız oyuncudur. Senna 24 milyon euroydu. Senna'nın gelmesinin bir ihtimali vardı. O da Senna 17. maddeden dolayı gelemedi. Ama basın yazdığı için bunu gözüm yemedi.

Basın

* Basın Fenerbahçe için her oyuncuyu yazıyor artık. Eto'o bile yazıldı. Bir Beckham yazılmadı.

Şampiyonlar Ligi

* Fenerbahçe bu sene çeyrek finali geçerse başarıdır. Gidip te final oynayacağız diyebilir miyiz? Fenerbahçe artık tecrübe kazandı. Biz güveniyoruz, bu gruptan çıkarız.

Eto'o transferi

* Aziz Yıldırım Eto'o'yu da getiridi, başkasını da getirirdi ama kulübü borca sokardı.

Aurelio'nun gidişi

* Aurelio bizde 1.750 milyon dolar alıyordu. Menajeri devre arasında bize Aurelio'yu Valencia'nın istediğini söyledi. Biz Valencia ile devamlı görüştü. Valencia, 'Siz rahat olun, biz almayacağız' dedi. Menajer, 'Madem ki Aurelio'yu vermiyorsunuz, Vederson'u verin. Ona 6 milyon euro veriyorlar' dedi. Deivid, Vederson ve Aurelio'nun beynini yıkamış.

* Biz Aurelio'ya 2 milyon euro, menajerine de 500 bin euro verdi. Menajeri ise Aurelio'ya 3 milyon euro ve kendisine de 1 milyon euro istedi. Biz de bunu vermedik. Çünkü Edu, Deivid ve Lugano 1.2 milyon euro alıyor. Ben nasıl ona o parayı verebiliriz.

* Aurelio ile dugusal bir konuşma yaptım ve 'Seni seviyoruz, kal' dedik. Aurelio ise 'Menajerim ne derse o olur' dedi ve gitti. Aurelio gittikten sonra ise menajeri ve yöneticilerimiz grüşmeler yapmış ama ben bu iş bitti. Bundan sonra dönemez dedim. Aurelio'nun eline net 2.1 milyon euro geçiyormuş diye duydum.

Tuncay'ın gidişi

* Tuncay bana 'Ben Avrupa'ya gitmek istiyorum' dedi. Burada kal kaptan ol dedim. Hatta orada daha az alacaktı. Ama 'Ben İngiltere'de oynamak istiyorum' dedi.

Güiza'nın sigara içmesi

* Rapaip'i almışız biz. Hem de 10 milyon dolar evrmişiz. Sonra Rapaiç 'Ben gitmek istiyorum' dedi. Ben kafetaryaya gidiyorum, kahve içiyorum, sigara içiyorum ama başkan görmesin, aman o görmesin, aman bu görmesin diyorlar dedi. Sonra ben bir kahve söyledim, bir de sigara tuttum. Sonra biri bişey söylese başkan biliyor dersin dedim.

* Futbolcuları rahat bırakmıyorlar. Adamın resimleri bütün gazetelerde boy boy çıktı.

Oyuncu - futbolcu ilişkisi

* Oyuncular benden çekinirler tabi. Ben onların başkanıyım. Oyuncu işine geldiği gibi hareket eder. Çocuk gibilerdir onlar.

Rüştü Reçber

* Rüştü'ye biz 750 bin euro garanti para verdik. 250 bin euro da maç başı ücretlerden kazancaktı. Ama Rüştü pazartesi günü gitti Beşiktaş'a imza attı.

Antrenörlerin gidişi

Son 5 yılda Daum, Zico ve Aragones var. Hiçbirinde mukavelesi bitmeden gönderme yok. Mesele Zico'nun çeyrek final oynatması değil. İsterse şampiyon yapsın. Mesele çözülemez sorunlar.

Eto'o transferi

Eto'o ile sezon başında görüştük. Hatta getirecektik bile. Ama rakamlar alt üst oldu. Biz görüşürken 3. bir kişi daha girdi. Olmadı.

Zico'nun gidişi

Zico ile biz mukavele imzaladığımızda kendisine ilk yıl için 1.8 milyon euro, ikinci yıl için 1.9 milyon euro verdik. Fakat bunun yanında mukavelede birinci yıl takımı şampiyon yapma şartı vardı. Şampiyon yaptığı için de ikinci yıla devam ettik.

Fakat Zico bu sene bizde 3.5 milyon euro istedi. Yardımcı kardeşi 500 bin, Santana ise 750 bin euro istiyordu. Ben kendisine yüzde 20 zam yapacağımı söyledim ama kabul etmedi. Zico geçen sene şampiyon olsaydı da, parasal konularda anlaşmamız mümkün değildi. Ayrıca Fenerbahçe geçen sene şampiyonluğu yürüyerek kazanmalıydı.

Biz Aragones ve ekibine ise toplam 3.5 milyon euro verdik. Ve bunun yanında primler var. Ama Aragones'in ekibiyle birlikte 3.5 milyon euro verdik.

Hürriyet