UEFA Kupası'nı 2000 yılında kazanma başarısını gösteren Galatasaray, bu sezon kupayı bir kez daha havaya kaldırması durumunda tarihi bir başarının daha altına imza atacak.

1998 yılından bu yana tek maç üzerinden tarafsız sahada oynanan UEFA Kupası'nda şu ana kadar hiçbir takım, kendisiyle aynı şehri paylaşan ezeli rakibinin evinde kupayı kaldırmak bir yana final oynamayı bile başaramadı.

Sarı-kırmızılılar bu yıl finale yükselir ve bir diğer İstanbul takımı ezeli rakibi Fenerbahçe'nin evi olan Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak finalde kupayı kaldırmayı başarırsa Avrupa'da bir ilke imza atacak ve ezeli rakibinin evinde bir Avrupa Kupası kazanan ilk takım olarak tarihe geçecek.
UEFA Kupası'nda statü değişikliğinin ardından geçen 11 yılda kendi ülkesinde kupa kazanan takım sayısı ise sadece 1. 2002 yılında Hollanda temsilcisi Feyenoord, kendi sahasında oynanan UEFA Kupası finalinde Alman temsilcisi Borussia Dortmund'u 3-2 yenerek kupayı havaya kaldırmıştı.

2005 yılında ise Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon, kendi sahasında oynanan UEFA Kupası finalinde Rus temsilcisi CSKA Moskova'ya 3-1 yenilerek Feyenoord'un başarısını tekrarlama şansını kaçırmıştı.

Galatasaray kupayı kazanması halinde, Feyenoord'un ardından kendi ülkesinde UEFA Kupası'nı kazanan ikinci takım olarak da tarih sayfalarındaki yerini alacak.