Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Daum, Galatasaray ile ilgili iddialara "Bu çok özel bir konu" diyerek yanıt verdi...

Fenerbahçe"nin eski teknik direktörü Christoph Daum, “Fenerbahçe taraftarı için yapabileceğim ne varsa yapmaya hazırım. Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesidir. Taraftar hayal edebileceğiniz en büyük başarıyı hak ediyor” dedi.

Radyospor"da Özgür Sancar"la Haber Özel Programı"na katılan Daum, Fenerbahçe ile ilgili çok fazla konuşmamak kaydıyla açıklama yaparken, sadece taraftara yönelik vurgu yapması dikkat çekti; tecrübeli teknik adam Türkiye"yi çok özlediğini ve tekliflere açık olduğunu söyledi.

Suchster, Quaresma ve Guti ile ilgili olarak da çarpıcı açıklamalar yapan Alman teknik adam, Galatasaray"dan teklif aldığı yönündeki iddiaları için ise “Ben asla bu konuda konuşmam. Bunlar çok özel konular. Hiçbir Türk takımı dedikodu tuzağına düşmeyi hak etmiyor” şeklinde konuştu.

İşte Christoph Daum"un Galatasaray"dan Fenerbahçe"ye, Schuster"den Guti ve Quaresma ile Almanya – Türkiye maçı ve Nuri Şahin"e kadar olan pek çok konudaki özel açıklamaları:

FENERBAHÇE TARAFTARI İÇİN YAPABİLECEĞİM NE VARSA YAPMAYA HAZIRIM

- Fenerbahçe busezon başarılı olabilecek mi?


Fenerbahçe, dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesidir. Fenerbahçe taraftarı, sizin hayal edebileceğiniz en büyük başarıları hak ediyor. Kalbim her zaman Fenerbahçe taraftarıyla birlikte atıyor. Fenerbahçe taraftarı için yapabileceğim ne varsa bunu her zaman yapacağım. Bence, Fenerbahçe bu sezon çok başarılı olacak.

İNGİLTERE"DE ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNUYORUM

İngiltere"de bir takım temaslarda bulundum. Sir Alex Ferguson"la görüştüm. Ayrıca Manchester City menajeri Manci"ni ve Everton"dan Davit Moyes ile belli bir zaman geçirdik. Bugün Arsen Wenger ile görüştüm. Chelsea menajeri Ancelotti ile görüştüm. Tothenam ve Birmingam City kulüpleriyle de temasta bulundum. Bunların hepsi dostane ve bir takım futbol araştırmalarının gerektirdiği görüşmelerdi.

TÜRKİYE"Yİ ÇOK ÖZLEDİM

- Türkiye"yi özlediniz mi?


Almanya ve İngiltere"de çok yoğun zamanlar geçirdim. Dolayısıyla ayrıntılı düşünecek zamanım olmadı. Tüm bunlara karşın insanın alıştığı bir yerden ayrılması son derece zordur bu nedenle Türkiye"yi çok özledim.

ŞU ANDA SÜPER LİG"LE İLGİLİ TEK BİLDİĞİM BURSASPOR"UN LİDER OLDUĞU

- Süper Lig"i izleme fırsatınız oldu mu?


Hayır. Şu anda İngiltere"deyim sadece Premier Leauge ve Champioship"i izliyorum. Sadece Bursaspor"un şu anda lider olduğunu biliyorum. Onlar güçlü takıma sahipler. Büyük başarı elde ettiler. Doğal olarak bu sene de bu başarıyı sürdürmek istiyorlar.

SADECE QUARESMA VE GUTİ İLE BAŞARI GELMEZ

- Beşiktaş, hakkında ne düşünüyorsunuz. Quaresma ve Guti gibi transferler yaptılar.


Herkes, Quaresma ve Guti"nin çok iyi tercih olduğunu kabul ediyor. Fakat futbolda başarı tek tek futbolcularla gelmez. Takım olarak kazanılır. Başarı sadece antrenman yaparak, maça çıkarak gelmiyor. Pek çok faktörün bir araya gelmesi gerekir. Yaşadığınız ülkeye uyumunuz, şehirle kurduğunuz bağlar. Beklentilere nasıl cevap verdiğiniz. Taraftarla aranızdaki duygu bağı… Tüm bunlar başarının bileşenleri bunları bir araya getirmeniz gerekir.

QUARESMA VE GUTİ İÇİN KESİN KONUŞAMAYIZ KALİTELERİNİ GÖSTERMELERİ GEREKİR

- Quaresma ve Guti başarılı olacak mı?


Biz Quaresma ve Guti gibi yüksek potansiyele sahip oyuncuların hedefe giden yolda ne yapacaklarını göreceğiz. Kuşkusuz onlar hedefe giden yolda çok önemli rol oynayacaklar; çünkü yüksek kalitede futbolcular. Hem Guti hem de Quaresma bana göre üst sınıf oyuncular. Bence her ikisi de iyi tercihler. Beşiktaş"ın bu iki futbolcuya imza attırması kolay olmadı. Beşiktaş, bu oyuncuları transfer edebildiği için çok şanslı. Ama bu işin başlangıç aşaması. Bu futbolcuların büyük yeteneklerini sahaya tam anlamıyla yansıtmaları gerekir. Bernd Schuster daha önce Guti ile birlikte Real Madrid"te iyi işler yaptı. Ancak şu anda kesin konuşamayız. Kalitelerini göstermeleri gerekir.

BEŞİKTAŞ SCHUSTER LİDERLİĞİNDE ÇOK İYİ BİR YERE GELECEK

- Bernd Schester hakkında ne düşünüyorsunuz?


Schuster, son derece deneyimli. Bir çok ülkede çalıştı ve başarılı oldu. Elit bir teknik direktör. Ancak her zaman Türkiye"ye adapte olmak buradaki futbol gerçeğini anlamak biraz zaman alır. Schuster, son derece zeki ve motive edici özelliği yüksek bir teknik direktör.Bence Beşiktaş"ta her türlü zorluğun üstesinden gelecek. Beşiktaş, Schuster liderliğinde çok ama çok daha iyi bir yere gelecek.

ALMAN MİLLİ TAKIMI TÜRKİYE"YE ORANLA BİRAZ DAHA ŞANSLI

Almanya – Türkiye maçı için ne düşünüyorsunuz? Hangi takım kazanır?


Türkiye, her zaman güçlü bir takım olmuştur. Elbette ki hedef 2012 Avrupa Şampiyonası"na katılmak. Dolayısıyla Almanya maçı en üst düzey maç olacak. Bence Almanya Milli Takımı, Türkiye"ye oranla biraz daha şanslı. Bana göre her iki takım da açık futbol oynayacak. Bu açından çok ilginç bir maç olacak. Almanya, son Dünya Kupası"nda final oynayamadan eve döndü. Bunun yarattığı artı bir motivasyona sahip olacak. Benim kalbimin yarısı Türkiye"den yana olacak. Türkiye adına da iyi bir sonuç çıkacak; ancak bu maçın kaybedilmesi de her şeyin sonu değildir. Finallere gidebilmek sadece bir maça bağlı değil. Önemli olan maçlar sonunda Finallere gidebilme hakkını elde etmek.

EMİNİM HİDİNK, NURİ ŞAHİN"İ MİLLİ TAKIMDA DEĞERLENDİRECEK

- Nuri Şahin için ne düşünüyorsunuz?


Nuri Şahin Borusia Dortmund"ta, şu anda, tek kelimeyle mükemmel oynuyor. Bence takımındaki bu başarısını koruyacak ve ben eminim Guss Hidink de onu doğru zamanda Milli Takım"da değerlendirecektir.

TÜRKİYE"YE DÖNECEĞİM. TEKLİFLERE AÇIĞIM

- Bir gün Türkiye"ye teknik direktör olarak dönecek misiniz?


Ben her zaman söylüyorum. Türkiye ikinci vatanım (Türkçe söylüyor). Ben ve ailem Türkiye"yi evimiz gibi hissediyoruz. Bizim için her zaman özel bir yer oldu Türkiye. Her zaman Türkiye"den gelecek tekliflere açığım ve elbette tekrar Türkiye"de çalışmayı düşünüyorum. Emimin, her nasıl olursa olsun mükemmel bir zamanda tekrar Türkiye"ye döneceğim.

GALATASARAY ÖZEL BİR KONU

- Bundan 1 buçuk ay önce Galatasaray"ın sizinle ilgilendiğinden bahsedildi. Doğru mu?


Ben asla bu konuda konuşmam; çünkü bu çok özel bir konu. Hiç kimse bunu bir tarafa çekmemeli, verilmiş bir karar yok. Böylesine dedikodular hakkında konuşmak benim yöntemim değildir. Türk takımları buna benzer dedikodu tuzağına düşmeyi hak etmiyor.

TÜRKİYE"YE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLATACAĞIM

- Fenerbahçe dışındaki büyük takımlardan teklif gelirse kabul eder misiniz?


Ben şu anda başka projeleri düşünüyorum. Var olan bir teklif yok. Bu biraz da kulüplere bağlı, onlar ne istiyorlar, ihtiyaçları ne? Ben şu anda İngiltere"deyim. En iyi futbol ortamının içerisindeyim ve benim için burada yeni bir vizyon var. Buradaki çalışmalarım bittikten sonra; ancak Türkiye"ye yönelik çalışmalar başlatabiliriz.

AVRUPA"DAN ÇOK SAYIDA TEKLİF ALDIM

Pekii Avrupa"nın başka ülkelerden teklif aldınız mı?


Evet… çok sayıda teklif aldım. Ama bunları söylemeyeceğim. Ancak imza bir kulübe imza atarsam bunu söyleyebilirim. Ortada ciddi bir görüşme olmadan ya da imza hiçbir kulüp böylesine transfer spekülasyonlarıyla gündeme gelmeyi hak etmiyor.