G.SARAY"I Aslantepe olarak bilinen Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinin heyecanı sardı. Cimbom “Kurtuluş” olarak baktığı proje için TOKİ bugün saat 15.00"te Ankara Bilkent"teki merkezinde teklif dosyalarını açacak. Eren Talu"nun sözleşmesinin feshedilmesinden sonra duran inşaat yeni ihale ile tekrar harekete geçecek. Şartlı teklif kabul etmeyecek olan TOKİ İhale Komisyonu, kamuoyuna açık yapılacak ihaleyi büyük ihtimalle sonuçlandıracak.

ASLAN NEFES ALACAK

CİMBOM tarafında ise bu ihale merakla bekleniyor. 2010-2011 sezonunda maçlarını Seyrantepe"de yapılacak Türk Telekom Arena"da oynamak isteyen sarı-kırmızılı kulüp, bir diğer taraftan da ihalenin sonuçlandırılması ile 2 konuda harekete geçecek. G.Saray"da ilk hedef, ihale iptal edilince duran loca satışlarının devam etmesi. 970 bin dolara kadar çıkan locaların satışından %10 peşin alan (Ortalama 90"ar bin dolar) Cimbom"a ihalenin ardından kalan loca paraları akmaya başlayacak. Bu gelirle G.Saray"da ilk hedef hemen iyi bir transfer yapmak..

İKİNCİ plan ise G.Saray Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş."nin birleştirilip borçlardan kurtulmak... Bilindiği gibi şirketin %37"si QVT şirketinin elinde. Cimbom, ihalenin hemen ardından 15-20 gün içinde çağrı yapıp iki şirketi birleştirecek ve borçları kapama dönemi başlayacak. Şu anki 220 milyon dolarlık borcun 120 milyonu iki şirketin birbirine olan borcu..

BORÇLAR KAPANIR

BİRLEŞME sağlanınca bu borç ortadan kalkacak. Kalan borcun 57 milyon doları bankalara, 43 milyon doları ise uzun vadede futbolculara... Özetle; G.Saray TOKİ"nin “Kimse almazsa stadı biz tamamlarız” dediği bugün gerçekleşecek olan ihalenin sonuçlanmasının ardından gelecek paralarla hem transfer yapacak, hem de borçlarını kapatacak.

BU arada G.Saray, transferde temasa geçtiği isimlerle anlaşma noktasına geldi. Yani elde takip edilen ve istenen oyuncular var. Ancak para krizi yüzünden bir türlü adım atılamıyor. İhale olumlu sonuçlanırsa sarı-kırmızılı takıma gönül veren taraftarlar da yeni bir heyecan seline kapılacak.

Vatan