Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın, Arda'yı transfer etmek isteyen Atletico Madrid Başkanı ile görüşmesi sarı kırmızılı camiada olumlu karşılanmadı. 14 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongre öncesinde bu transferin gerçekleşmesini doğru bulmayan sarı kırmızılı camianın ileri gelenleri, Polat'ın bu konuyu seçimden sonra göreve gelecek yönetime bırakması gerektiğini söylediler.

FARUK SÜREN: "Bu yönetimin yetkisi var mı yok mu, hukukçular arasında bile tartışılıyor. Ben bilemiyorum bu durumda hangi yetki ile satılacak. Normalde Arda'nın satılmasını doğru buluyorum. Arda gidip yeteneklerini daha geliştirmeli. Satışına obsiyon koymalı ve geri G.Saray'a dönmeli. Ancak bunu bu yönetim değil, 14 Mayıs'tan sonra göreve gelen yönetim kurulu yapmalı."

HAYRETTİN KOZAK: "Daha önce yaşanmamışları yaşıyoruz. Bu yönetim var mı yok mu bilmiyorum. Bu satış nakit ihtiyacını gidermek içinse, bu işi gelecek yönetime bırakmak en doğrusu. Arda son dönemin en değerli futbolcusu, kendi alt yapımızdan yetişmiş. Böyle bir değer elde tutulmalı. Bugün Mecidiyeköy'deki araziyi kulübün çok hayrına bile olsa bu yönetim satabilir mi? Kongreye getirip izin alması gerek. Bu durumdaki yönetimin bu işi yürütmemesi gerek. Daha önce başkanımız Adnan Polat, Arda'nın etrafında takım kurduğunu söylüyordu. Şimdi ne oldu."

MEHMET HELVACI: "Yapmamaları gerek. Seçim sonrasında göreve gelen yönetim kurulu bu konuda karar vermeli. Bence zaten Arda satılmamalı çünkü çok önemli bir değer ve kaptanımız. Son dönemde bu ülkede yetişen en önemli oyuncu. G.Saray büyük takımdır, büyük oyuncuları alır. Arda'yı satmamalı Arda gibi değerli oyuncular almalıyız."

AHMET ÖZDOĞAN: "Arda'nın bu dönem satılması yüzdü yüz yanlış olur. Seçimden sonra gelen yönetim, yeni teknik adamı ile oturur ve Arda'ya takımda gerek olup olmadığına karar verir. Etik olarak Adnan Polat'ın bu işi gelecek yönetime bırakması gerek. G.Saraylılık bunu gerektirir. Diyelim ki, yapılan teklif çok cazip ve kulübün olağanüstü lehine. O zaman Adnan Polat, 22 Nisan'da başkan adayları belli olduktan sonra, adayları çağırıp fikirlerini sormalı ve bir consensus oluşturduktan sonra Arda'nın satışına izin verilmeli. Aksi halde G.Saray zarar görür."

FATİH GÖKŞEN: "İbra olmamış bir yönetimin seçim öncesinde Arda'yı satması düşünülemez. G.Saray'ın Arda'yı satmak yerine yanına bir Arda daha bulması gerek. Arda'yı kazanmamız gerek. Erken kaptan yapılarak yıpratıldı, medya haksız yüklendi yönetim arkasında durmadı. Arda'nın gönlü alınıp, tekrar G.Saray'a kazandırılması zorunlu bir durumdur. "