“Geçen yıl flaş transferler yapmıştık. Galatasaray da seyirci patlaması için aynı yolu izliyor. Diego Forlan’ı alırlarsa 3 yıllık maliyeti 30 milyon Euro’yu bulur. Bunun altından kalkamazlar. Biz alsak 17 milyon olacaktı”

Beşiktaş’ın yaptığı transferlerin baş kahramanlarından Cengiz Zülfikaroğlu, Diego Forlan’ın maliyet tablosunu çıkardı.

Serdal Adalı ile birlikte önemli transferlere imza atan Zülfikaroğlu’nun şu anda G.Saray’ın iknaya çalıştığı Uruguaylı yıldız hakkındaki söyledikleri Türk futbolu açısından hem büyük önem arz ediyor hem de uyarı niteliği taşıyor. İşte Zülfikaroğlu’na göre Forlan gerçeği:

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Galatasaray geçen sezon bizim izlediğimiz transfer politikasını izliyor. Haliyle onlar da seyirci patlaması yapmak için flaş transferlere yöneliyorlar. Forlan’ı alırlarsa 3 yıllık maliyeti onlara en az 30 milyon Euro’ya patlar. Türkiye’deki büyük kulüplerin durumunu da düşünürseniz bunun altından kalkması zor olur. Bizim duyduğumuza göre Galatasaray, Forlan için yıllık ücret olarak 6.5 milyon Euro’ya kadar çıkmış. Zaten bonservisi de 4-5 milyon Euro civarında. Bir de 3 milyon Euro’luk menajerlik ücreti var. Yani toplamda 30 milyon Euro’yu bulan bir maliyet çıkıyor. Eğer biz alsaydık en fazla maliyeti 17 milyon Euro olacaktı. Galatasaray’ın teklif ettiği rakamı biz önersek topa tutulurduk. Quaresma’dan fazla ücret veremeyiz. Takım içi dengeleri korumak durumundayız.

HTSPOR / Meriç MÜLDÜR