Söke'de minikler, geleceğin futbolcuları olmak için çok çalışıyor.
Küçükler Futbol Söke Temsilcisi, Beden Eğitimi Öğretmeni Engin Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçede sporun gelişmesi için öncelikle okullarda spor kulüplerinin kurulması gerektiğini söyledi.
Sürdürülebilir bir spor için çocukların öncelikle ilköğretim okulu birinci sınıflarından başlayan bir eğitime tabi tutulması gerektiğini söyleyen Engin Özçelik, ''Miniklerin maç yapma yeteneklerini geliştirmek amacıyla, liglere katılmayan küçükler arasında maç programları ayarlıyoruz. Bu konuda Söke Gücü Küçükler Takımı ile her hafta cumartesi günleri tam saha maçlar yapacağız. Bu çocuklar ileride hepsi birer yıldız adayı olacak. Söke'de 5-6 yıl sonra futbolun dipten zirveye tırmanacağını düşünüyorum. Yetenekli bir nesil geliyor'' dedi.
Özçelik, Söke'de okul bünyesinde kulüp kuran tek okulun Atatürk İlköğretim Okulu olduğunu ifade ederek, diğer ilköğretim okullarının da aynı şeyi yapmalarını istedi.
Söke Gücüspor Kulüp Başkanı Fatih Beyazoğlu da ''Her hafta yapacağımız maçlarla Söke?de futbolun alt yapısını oluşturacağız'' diye konuştu.