Manchester United'da oynayan genç futbolcu, sakatlık nedeniyle kariyeri son bulunca rekor tazminat aldı.


İngiltere, yeni başlayan futbol kariyeri bir anda sona eren 18 yaşındaki Ben Collett'in aldığı 4.3 milyon Sterlin'lik (yaklaşık 10 milyon YTL) tazminat davasını konuşuyor.

Collett'in bir Manchester United yıldızı olma hayalleri 2003 yılında oynadığı maçta Middlesbrough oyuncusu Gary Smith ile çarpışması ve sağ ayağının iki yerden kırılması sonucu yıkılmıştı. Kulübe 9 yaşında katılan ve Sir Alex Ferguson dahil kulüpteki herkesin sevgisini kazanan Ben Collett'in kariyerinin bu şekilde son ermesi üzerine mahkemeden daha önce spor camiasında görülmemiş rekor bir tazminat kararı çıktı. Mahkeme, 3.9 milyon Sterlin'i gelecek yıllardaki potensiyel kazançları, 460 bin Sterlin'i geçmiş oyunlardaki kayıpları, 40 bin Sterlin'i hastane masrafları olmak üzere Ben Collett'e 4.3 milyon Sterlin ödenmesine karar verdi.

Konuyla ilgili olarak mahkemede ifade veren Manchester United'ın menejeri Alex Ferguson, Collett'in inanılmaz bir yetenek olduğunu, FA Gençlik Kulübü'nde yıldız oyuncular David Beckham, Paul Scholes, Ryan Gigges ve Phil Neville gibi başarıyla yer aldığını ifade etti.

Mahkeme, Ben Collett'in eğer kariyerine devam edebilseydi, haftada 13 bin Sterlin'den fazla kazanacağını ve 35 yaşına gelmeden 16 milyon Sterlin'lik servete sahip olma şansının çok yüksek olduğunu kabul etti.

İngiliz Daily Express gazetesinin haberine göre Ben Collett, bundan sonraki yaşamına İngiltere'nin en saygın üniversitelerinden biri olan Leeds Üniversitesi'nde İngiliz dili okuyarak devam edecek.

vatan