Recep Mamur ile Göksel Gümüşdağ"ın başvurusu üzerine, TFF hakkında ihtiyati tedbir kararı alan İstanbul Bakırköy 2. Sulh Mahkemesi, Lutfi Arıboğan, Yunus Egemenoğlu ve Kamil Dizar"ı, Genel Kurulu toplantıya çağırmakla yetkili kıldı.

TÜRK futbolu yine kaosta. İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında ihtiyati tedbir kararı aldı. Mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur"un başvurusu üzerine, Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı alarak, 3 futbol adamını Genel Kurul"u toplantıya çağırmak ve gündemi belirlemek üzere yetkili kıldı.

3813 sayılı TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun"da 5719 sayılı kanun ile yapılan değişiklikler, mevcut ana statünün yeni düzenlemelere uyumlu olması amacıyla genel kurulun yasanın yürürlüğe girdiği 04.12.2007 tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde toplanması hükmünü içeriyordu. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu önceki yaptığı toplantıda, genel kurulun 27 Şubat Çarşamba günü Ankara"da toplantıya çağrılmasına karar vermişti.

Genel kurula çağıracalar

Mamur ile Gümüşdağ önce İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi"ne başvurdu ancak. Buradaki mahkemenin, Ankara merkezli bir kuruma bu yaptırımı yapamazsınız dediği ve "Yetkisizlik" kararı verdiği öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi"ne başvuruldu. Bunun üzerine mahkeme, TFF hakkında ihtiyati tedbir kararı alırken, TFF Genel Sekreteri Lutfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Delegesi Kamil Dizar"ı, TFF Genel Kurulu"nu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili kişiler olarak atadı.

Hakkımızı aradık

Kayserispor Kulüp Başkanı Recep Mamur, fedarasyon hakkında ihtiyati tedbir kararı alınmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mahkemede hakkımızı aradık" dedi. TFF Kanunu"nda yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinden 30 gün sonra federasyonun genel kurula gitmesi gerektiğini hatırlatan Mamur, bu yasal zorunluluk yerine getirilmediği için mahkemeye başvurduklarını ifade ederek şöyle dedi:

Kanunlara uyulmalı

"Federasyon, kanunlara uygun hareket etsin diye bekledik ama olmadı. Türkiye Cumhuriyeti"nde herkes kanunlara uymak zorundadır. Yasal hakkımızı kullandık. Bize göre ortada bir suç vardır. Zira, TBMM"den çıkan kanun Türkiye Cumhuriyeti"nde yaşayan herkes için geçerlidir. Futbol caiması olarak Futbol Federasyonu"nun kendiliğinden bırakıp gitmesini ve kanun çıkar çıkmaz süresi içinde seçim kararı almasını beklerdik. Olmayınca, kulüp olarak yasal hakkımızı kullandık."

GÖZLER FIFA"DA

İSTANBUL Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi"nin kararı üzerine FIFA"nın takınacağı tavır merak konusu oldu. Hiçbir zaman futbolun mahkemeye düşmesini kabul etmeyen FIFA, konuyla ilgili gelişmeleri takip edecek. Bu konuda daha önce çeşitli ülklere uyarıda bulunan FIFA"nın başkanı Sepp Blatter da bu ay içinde Türkiye"ye gelecek. TFF Başkanı Haluk Ulusoy ve ekibinin son gelişmeyi anında FIFA"ya bildirdiği de öğrenildi.

3 haftada genel kurul

İSTANBUL Bakırköy 2. Sulh Mahkemesi"nin kararı doğrultusunda Lutfi Arıboğan, Yunus Egemenoğlu ve Kamil Dizar, yeni Futbol Federasyonu Genel Kurulu"nun hazırlanması, gerekli her türlü yazışmaların yapılmasını üstlenecek. 3 kişilik komisyon bu doğrultuda, tüm kulüplere yazı yazarak delegelerin en kısa zamanda federasyona bildirilmesini isteyecek. Bu sürenin asgari 1 haftayı bulacağı bildirildi. Daha sonra ise, yasa gereği 15 gün önceden ilan duyurusu yapılacak. Sonuçta 20 Ocak"ta genel kurulun yapılması bekleniyor.