Dünkü maçta ağlayan taraftarlar mevcut yönetimi istifaya çağırarak, Aydınsporun düşmesinde birinci derece suçluların yönetimdeki kişiler olduğunu iddia ettiler. Diğer yandan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, takımda yeniden yapılanmaya gidilerek Aydınspor"u yeniden küllerinden meydana getireceklerini söyledi.

“SUÇLULAR, TAKIMIN DÜŞMESİNE SEYİRCİ KALANLARDIR”
Dün oynanan Menemen maçı sonrası amatör kümeye düşmesi kesinleşen Aydınspor tesislerinde sessizlik hakim. Maç sonrası açıklama yapan Aydınspor Teknik Direktörü Zeki Erguvan, futbolcularına sahip çıktı. Aydınsporun küme düşmesinde futbolcuların hiçbir suçu olmadığını ifade eden Erguvan, “Aydın"ın takımı Aydınlıların sahip çıkmaması nedeniyle küme düştü. Bu takım Aydınlıların takımı. Maalesef kimse bunun farkına varamadı. Şimdi her kes ah tüh edecek ama iş işten geçmiş durumdadır. Hangi Aydın yöneticisi Aydınspor"un son maçında vardı. Demek ki bu takım sahip çıkılmıyor. Ağzına açan "Aydınspor" diyor ama hepside dilde kalıyor. Ben oyuncularımın ne şartlarda son maça çıktığını biliyorum. Hiç kimse futbolcularıma yüklenmesin. Bu takımın düşmesinden sorumlu tutulacak birileri aranıyorsa önce Aydınlılar kendilerine baksın, sonra futbolculara ve bize eleştirebilirler. Burada asıl suçlu Aydınspor"un düşmesine seyirci kalanlardır” şeklinde konuştu.

“AYDINSPOR"U YENİDEN KÜLLERİNDEN DOĞACAK”
Aydın Belediye Başkanlığına geldiği günden beri Aydınspor"un bütün deplasman giderlerini ulaşım giderlerini karşılayarak son dönemde Aydınspor"a en fazla destek veren Özlem Çerçioğlu, “Aydınspor küme düştü. Üzgünüz ama ileriki dönemlerde bu takımı yeniden canlandıracağız. Bu da bizim görevimizdir. Yaşanan bu olay "her şey bitti" anlamına gelmemektedir. Aydınspor"u tekrar hak ettiği yerlere getireceğiz. Aydınspor küllerinden yeniden doğacak” dedi.

“BAŞIMIZ SAĞ OLSUN”
Aydınspor"u Aydın"ın evladı gibi gördüğünü ve herkesin Aydınspor"un ligden düşmesine çok üzüldüğünü belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik başkanı Hulusi Akşit, şu bir hafta içerisinde herkesin daha akli selim düşünmek için susması gerektiğini söyledi. Kendisinin de bu stresli dönemde kimseyi kırmamak adına henüz açıklama yapmayacağını belirten Akşit “Öncelikle tüm Aydın"ın başı sağ olsun. Bana göre Aydınspor Aydın"ın bir evladı gibiydi. Bu olaya hepimiz çok üzüldük. Şu anda herkes stresli olduğu için bir hafta dinlensin. Çünkü bu hal ile açıklama yapılırsa insanlar birbirlerini incitebilir. Kırıcı olabiliriz. Akli selim olarak Aydın ve Aydınspor için zamanı geldiğinde ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ancak çok üzgünüz” diye konuştu.

“ACI BİR GERÇEKLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Dün oynanan ve Aydınspor"un 43 yıllık profesyonel futbol tarihinin son maçını tanıklık eden ender insanlardan biri olan Aydınspor"un eski başkanlarından Tansel Önder, “Biz son dönemde tehlikeyi gördüğümüz için bir şeyler yapmaya çalıştık. Fakat Aydınlılar olarak Aydınspor"un düşmesine engel olamadık. Bu nedenle üzgünüz. Şu anda acı bir gerçekle karşı karşıyayız. Maalesef Aydınspor 43 yıl sonra profesyonel liglere veda edip amatöre düştü” ifadelerine yer verdi.

“YÖNETİCİLER AYDINSPOR"UN ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR”
Menemen maçına Aydın Belediyesinin tahsis ettiği otobüsle giden Aydınspor"un taraftar grubu Asi Kankalar maçın bitiş düdüğü ile göz yaşlarına hakim olamadılar. Bazıları yönetime istifaya çağırırken, bazı taraftarlar yönetim kurulu üyelerine saldırmak istedi. Polisin araya girmesiyle tatsızlık yaşanması engellenirken, akşam saatlerinde Aydın"a gelen taraftarlar, ağır bir dille Aydınspor yönetimini eleştirdiler. Şampiyonluğa oynayan bir takımın ligden düşmesinin düşündürücü olduğunu dikkat çeken taraftarlar, “Bir sezondur ne prim ne de alacaklarını alamayan futbolculardan kurulu bir takımın ligden düşmesi ne kadar normal ise yönetimin futbolculara ödeme yapmadan ligde kalacağız iddialarına sürdürmesi bir o kadar da saçmalıktır. Aydınspor yöneticiliği kabadayılık, yaparak olmaz. Oyuncuların paraları ödenseydi bugün bu acıyı yaşıyor olmazdık. Yöneticilik fedakarlık ister. Para bulamıyorsan oyuncuların alacaklarını ödeyemiyorsan o koltukta bir dakika durmayacaksın. Takımı daha iyi yönetecek başka birini devredersin. Ortaya çıkıp "Ben para bulamazsam bırakır giderim" sözünü unutup çekip gitmesini bilemeyenler Aydınspor"un düşmesinden birinci derecede sorumludurlar. Yöneticiler Aydınspor"un namusunu, şerefini onurunu ayaklar altına almışlardır” açıklamasını yaptılar.

AYDINSPOR TARİHÇESİ
Aydın il merkezinde 1923 yılında Aydınspor adı altında bir kulüp kurulmuştur. Kuruluşunun ardından faaliyet gösterememiştir, yeniden Aydınspor'u kurma çalışmaları 1965 yılında başlar. 23 Şubat 1966 Yılında Aydın Bölgesi Mahalli Lig şampiyonu olan Aydınspor 2. lige girmek için Futbol Federasyonuna müracaat etmiş, Futbol Federasyonu 04 Mart 1966 yılında Aydın sporun 2.lige girişini onaylamıştır. Akınspor, Esnafspor ve Hilalspor kendilerini fesih ederek Aydınspor"a katılmışlardır. 12 Haziran 1966 tarihinde 4 kulübün birleşmesinden dolayı Aydınspor"un simgesi 4 yapraklı yonca olarak belirlenmiş forma rengi de dağlarındaki zeytinden siyahı, ovasındaki pamuktan beyazı alarak siyah-beyaz olarak saptanmıştır. Efeler Diyarının takımı olduğu içinde unvanı "Zeybekler" olmuştur. 16 haziran 1966 tarihinde 16 takımlı kırmızı grupta profesyonel mücadeleye başlamış Aydınspor, başarılı grafiğine rağmen zaman zaman düşüşler de yaşamıştır. 1983-1984 sezonunda 3. lige düşmüştür. 1984-1985 sezonunda tekrar 2. lige terfi eden Zeybekler 1989-1990 sezonunda 1. lige yükselmiş ve o sezonda 1. ligde Ege Bölgesi'nin tek temsilcisi olmuştur.
1992-93 sezonunda, kadrosundan İlker ve Faruk gibi önemli oyuncuları kaybetmesi, başkan Mukan Perinçek'in görevden ayrılması gibi nedenlerle güç kaybeden kulüp, ligi 15. bitirerek 2. lige düştü.
1993-94 sezonunda 1. lige Yükselme Grubuna kalsa da başaramayan Aydınspor, 1994-95'te Ekstra Play-Off maçlarına kalıp önce Orduspor, sonra Çanakkale Dardanelspor'u yense de finalde Eskişehirspor'a 2-1 kaybedince 1. lige dönme şansından uzak kaldı.
2000-2001'de Yükselme Grubunda oynayan ve 2001'de 2. Lig A Kategorisine (bugün 1. lig) kabul edilen kulüp, 2001-2002 averajla lig 20. si yani sonuncusu olarak 2. lig B kategorisine (bugün 2. lig) düştü. Zamanla mali krize giren kulüp, 2005-2006'da 2. lig 2. klasman grubunu 7. bitirerek 3. lig'e düştü. Halen 3. lig 2. grupta oynayan Aydınspor, bir futbolcusunun transfer ücretini zamanında ödemediği için lige 2008-2009 sezonuna -3 puanla başlamış ve dün oynanan Menemen Belediyespor karşılaşmasından 1-0 mağlup ayrılarak 3 yıl sonra 3. ligden de düştü.