Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor"un Troisi"ye imzalattığı belge “Hukuken bir kağıt parçasıdır, hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.

Radyospor"da “Özgür Sancar"la Haber Özel Programı”na katılan Cavcav, Troisi Ankara"da kendisine tahsis ettiğimiz evde. Yanında da kulübümüzün yetkilileri var. Bir yere gidemez. Kayserispor Mehmet Topuz transferin de etik olan önce kulüplerin görüşmesidir diyordu, o zaman Trosi için neden önce bizimle görüşmediler” şeklinde konuştu.

Avustralyalı futbolcu James Troisi transferi Gençlerbirliği ve Kayserispor kulüplerini karşı karşıya getirmiş, son olarak Avustralyalı futbolcu, sarı kırmızılı forma giyerek, basın önünde Kayserispor"a imza atmış… Troisi"nin avukatı Emre Koçak ile Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, futbolcunun sözleşmesindeki bir maddeye dayanarak Gençlerbirliği"ne 1 milyon Euro ödeyip, serbest kaldığını öne sürmüşlerdi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise Troisi"yle sözleşmeden önce yapılan protokolde 1 milyon dolar ödenmesi durumunda futbolcunun serbest kalabileceğinin belirtildiğini, ancak sözleşme yapıldıktan sonra protokolün geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

Ardından ise gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı.

İşte İlhan Cavcav"ın açıklamaları:

TROİSİ GÖZLEMİMİZ ALTINDA

“Troisi, Gençlerbirliği"nin futbolcusudur. Bizim tahsis ettiğimiz arabaya biniyor. Kendisine verdiğimiz evde kalıyor. Kendisi şu anda Ankara"da, yanında da kulüp yetkililerimiz var.

KAYSERİ"YE GİDEMEZ

Hiçbir yere gidemez. Çok genç bir futbolcu, bizim futbolcumuz, ama Kayserispor forması giydi. Bizim de ona bakışımız değişti. Bu koşullarda Kayserispor"a gitmeyeceği kesin, ama biz oynatır (mıyız) onu da bilmiyorum.

FEDERASYON BİZİ HAKLI BULDU

Kayserispor"la yaptığı sözleşme hukuken bir kağıt parçasından öteye gitmez. Geçerliliği yok. Federasyon yetkilileriyle konuştuk. Futbolcuyla ilgili her türlü tasarrufta bulunma hakkımız olduğunu söylediler. FIFA dahil her türlü karar ya da yargı merciine gideriz. Hem hukuken hem de ahlaki olarak haklıyız. Ben de hayatımda hiçbir transferde etik dışı davranmadım.

TROİSİ"NİN BONSERVİSİ 5 MİLYON EURO

Kayserispor önce bizimle görüşmeliydi. İsterler ise 5 milyon Euro verirler, bu transfer ancak böyle gerçekleşir. Recep Mamur sevdiğim bir insandır, kendisiyle telefonla da konuştuk. Kayserispor komşu kulübümüzdür. Ama yanlış yaptılar. Mehmet Topuz transferinde önce kulüpler anlaşmalı, ahlaki olan buydu diyorlardı. O zaman neden Troisi için önce bizimle görüşmediler. Beşiktaş"ı eleştirmişlerdi, şimdi kendileri aynı pozisyona düştüler. - hürriyet