Erdoğan, Beşiktaş'ın bu sezon yaşadığı başarısızlığın temellerini teknik direktöre bağlamış ve başta Mustafa Denizli ve başkan Yıldırım Demirören'in görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini dile getirmişti. Öte yandan asbaşkan Erdoğan'ın, Beşiktaş'ın geçen sezon elde ettiği iki kupa zaferinin taraftar dualarıyla ve rakiplerinin başarısızlığıyla doğru orantılı olduğunu söylemesi siyah beyazlı futbolcuları isyan noktasına getirdi.

Dün akşam Levent Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı izleyen futbolcuların, bir anda neye uğradıklarını şaşırdıkları ve yapılan bu açıklamalara çok sinirlendikleri öğrenildi. Bu konu ile ilgili görüşlerine başvurulan siyah beyazlı futbolculardan bazılarının, Asbaşkan Levent Erdoğan'ın hemen istifa etmesi gerektiğini, böyle bir yönetici ile Beşiktaş'ın başarı elde etmesinin çok zor olduğunu söyledi. Oyuncular, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Biz geçen sene alnımızın teriyle ve büyük bir mücadeleyle iki kupa zaferi yaşadık. Ama bu sezon aldığımız bazı sonuçların ardından bir asbaşkan çıkıp, geçen sene şampiyonluğun dualarla kazanıldığını söylüyor. Böyle bir yöneticinin bize göre hemen istifa etmesi gerekir. Kendisi maçlara bile gelmek için 10 kere düşünürken, biz terimizin son damlasına kadar mücadele ettik. Biz futbolcular olarak bu ismin hemen istifa etmesini istiyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda da bu isim, her başarısız olduğumuz dönemlerde bizi sırtımızdan vurmaya kalktı. Beşiktaş'ın ve futbolcuların başarısızlığı üzerinden prim yapmaya çalışan böyle bir ismin görevinin başında durması son derece yanlış. Beşiktaşlı futbolcular olarak böyle yöneticilerle başarı kazanmak ve şampiyon olmak çok zor."

Oyunculardan bazıları ise Erdoğan'ın "Geçen sezon dualarla şampiyon olduk" açıklamasına şu cevabı verdi:

"Geçen sene dualarla şampiyon olduysak. Bu sene de aynı dualarla iyi performans göstermemiz gerekiyordu. Biz taraftarın desteğini her zaman hissetti,k ama böyle bir adamın çıkıp şampiyonluğumuzu dualara bağlaması bizi çok üzdü. Eğer geçen sene dualarla şampiyon olsaydık bu sene de aynı dualarla iyi bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekirdi."