İngiltere'nin en son katıldığı finaller oldukça büyük bir fiyaskoya dönüşmüş, İngiltere Milli Takımı'ndan çok futbolcu eşlerinin verdiği partiler ve alışveriş çılgınlıkları medyanın gündemine oturmuş, "Rezil olduk" gibi başlıklar kullanılmıştı.

Bu sefer işi sıkı tutacağını açıkça dile getiren Fabio Capello, kadroda yer alan herkesin eşleri ve sevgilileriyle maçlardan sonra sadece bir gün görüşebileceğini söylerken, bu görüşmelerde tek bir amaç olduğunun altını ısrarla çizereK, "Herkes sadece sosyalleşecek" dedi ve ekledi "Haftada bir kez görüşmek herkes için yeterli."

63 yaşındaki İtalyan çalıştırıcının patronluğunu yaptığı İngiltere Milli Takımı, geride kalan çarşamba günü Hırvasitan'ı 5-1 gibi farklı bir skorla geçerek 2010'da Güney Afrika'da düzenlenecek olan Dünya Kupası Finalleri'ne katılmayı garantilemişti.

Gazetecilerin, "Milli Takım'ın daha önceki şampiyonada Almanya'da olduğu gibi fazla rahatlamasından ve partilere katılarak sürekli eşleriyle olmasından mı çekiniyorsunuz?" sorusuna, "Böyle bir şey olmayacak. Zaten durumun ciddiyetini farkında olmayanlar da bizimle gelmeyecek" diyerek, "Herkes antrenmanları ve maçları düşünecek. Tekrar ediyorum tatile, eğlenceye değil, kazanmak istediğimiz bir Dünya Kupası'na gidiyoruz" dedi.

Bu arada maç günleri sadece maçtan sonra haftada bir kez eşleri ya da sevgililerini görmelerine izin verilecek İngiltere Milli Takımı futbolcularının o geceyi eşleriyle geçirip geçirmeyeceği henüz açıklığa kavuşmadı.

Htspor'un haberine göre, Milli Takım'ın yıldız isimlerinden Rio Ferdinand ve Frank Lampard'ın da daha önce yaptığı açıklamalara göre, Sven Goran Eriksson yönetimindeki İngiltere'de eşler ve sevgililerin 2006 Dünya Kupası'nda takımla birlikte haraket etmesi takımın çeyrek finalde Portekiz karşısında turnuvaya veda etmesinin başlıca sebeplerinden biriyidi.

MEDYADAN CAPELLO'YA DESTEK

En az 20 bin İngilizin Afrika'daki Dünya Kupası Finalleri'ne gitmesi beklenirken, Capello'nun bu açıklamalarından ve disiplini sıkı tutacağını ifade etmesinden sonra İngiliz medyasında, "Seks yasağı", "Lütfen biz İngiliziz, seks yok", "Capello'dan parti uyarısı", "Capello bir daha rezillik yaşanmasını istemiyor" gibi başlıklar kullanılırken İtalyan teknik adamın açıklamaları memnuniyetle karşılandı.

Bu gelişme üzerine yıldız futbolculardan bir çoğunun eşleri olmadan Afrika'da yer alacağı ifade edilirken, Peter Crouch'un sevgilisi Abby Clancy'nin şimdiden Afrika'da İngiltere kampının kurulacağı Rustenburg yakınlarında kendisine bir kaç arkadaşıyla birlikte yer ayırttığı ifade edildi.Milliyet