G.Saray Kulübü Başkanı, Riva projesi için üyelerden destek istedi, "Ayakta kalabilmemiz için futbolcu da satmamız gerekir. Yakın zamanda futbolcu satarak büyük paralar kazanacağız" dedi.

G.SARAY Kulübü Yönetim Kurulu, Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı"nda mali ve idari açıdan ayrı ayrı ibra edildi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi"nde yapılan toplantıda, kulüp yönetim kurulu, mali açıdan 1 olumsuz oya karşı 212, idari açıdan ise 2 olumsuz oya karşı 213 oyla ibra oldu. Toplantıda ayrıca denetleme kurulu da 208 oyla ibra edildi.

Yönetimin 2009 bütçesi onaylanmış olurken, başkan Adnan Polat, hayata geçirecekleri Riva projesi için üyelerden yardım isteyerek, "Gelin hepiniz bize destek olun. Yani G.Saray"a destek olun. Banka kredilerini biz ayarlayalım. Uzun vadede hepinizi ev sahibi yapalım" dedi.

Global krizi kendi işlerinde de hissettiklerini dile getiren Polat, "Beklerdim ki bir kişi çıksın, "G.Saray"ın borcu var, global kriz de var, siz nasıl bunu döndürüyorsunuz" demesini beklerdim. 1 yıl içinde ödemelerle ilgili alacaklarda sıkıntı çekmedik. Bu krize rağmen kulübü döndürmeyi başarıyoruz..

Açık 25 milyon dolar

Ben borçtan şunu anlıyorum, devlete olan borçlarımız var. Sporcuların anlaşmaları ile ilgili borçlar var. Bankalardan krediler, faaliyetlerimizi sürdürürken hizmet alıyoruz, mal satın alıyoruz bunlar da bizim borcumuz. Ayrıca sponsorluk anlaşmalarından aldığımız avanslar var, biz bunu da borç olarak görüyoruz. Bunları üst üste koyduğumuz zaman G.Saray"ın borcu ortaya çıkıyor. Sportif A.Ş ile Futbol A.Ş"yi birleştiremezsek 20 milyon dolarlık bütçemiz olur. 20 milyon dolarla G.Saray"ı çeviririz. Bu parayla da Bank Asya"da orta sıralarda yarışmayan bir takım ortaya çıkar. Çünkü gelirlerin %80"i Sportif A.Ş"ye geliyor. Buradan biz istediğimiz parayı alamıyoruz.

Her yıl 25 milyon dolar açık veriyoruz. Bu açığın kapanması için yeni stadımızın hayata geçirilmesi ve oradan gelecek gelirlerle bu açığı kapatmamız gerekiyor.

Riva"yı da bir an önce hayata geçirip gelir getiren bir arazi yapmak istiyoruz. G.Saraylılardan katkı bekliyorum. Gelin hepinizi ev sahibi yapalım. Banka kredilerini de biz ayarlayalım. 10-15 yıl vade ile bu projeyi tamamlayalım. Bu projeden 850 milyon dolar gelir bekliyoruz. Bunun maliyeti de 250 milyon dolardır.

GS mobille açılacak

Ayakta kalabilmemiz için futbolcu da satmamız gerekir. Göz önünde bir takımız. Yakın zamanda futbolcu satarak büyük paralar kazanacağız" dedi. Başkan ayrıca Futbol Federasyonu ile kan davası gütmediklerini sözlerine ekledi. Öte yandan yönetim, mali genel kurulda, Mecidiyeköy"de G.Saray ürünlerinin satıldığı çadırın bulunduğu araziye, akaryakıt istasyonu ve iş merkezi yapmak üzere genel kuruldan ayrıca onay aldı.

Skibbe yükü kaldıramadı

POLAT, "Biz uzun vadeli düşünmek zorundayız. Biz Skibbe"ye sonuna kadar destek olduk ama G.Saray"a zarar veriyorsa göndermeyi de biliriz. Tamam centilmen, iyi niyetli ama G.Saray büyüklüğündeki kulübün yükünü kaldıramadı. G.Saray Kulübü olarak Fatih Terim"e güvenerek genç yaşında görev verdik, bakın şimdi nerelerde. Bülent Korkmaz"a da aynı şansı verdik. Umut ediyoruz ki, o da büyük başarılara imza atacaktır.

Korka korka gidiyoruz

Konya"ya korka korka gidiyoruz. Bildiğiniz gibi Uğur"u o sahada kaybettik. Uğur"un sakatlandığı maçtan önce Konyasporlu yöneticilere 1.5 metre karın dozerlerle temizlenmesinin yanlış olduğunu ve zeminin drenajlarını dozerlerin bozacağını söyledim. Dediğim de çıktı. Beton gibi zeminde Uğur Uçar sakatlandı. Önce futbolcu sağlığını düşünmemiz gerekir" dedi.

Hürriyet