ZONGULDAK'ta, epilepsi hastası olduğunu gizleyerek aldığı sağlık raporu ile lisans çıkartıp yeni kurulan amatör lig takımlarından Beycumaspor'da futbola başlayan 18 yaşındaki Ercan Öztürk, yedek kulübesinde sara nöbeti geçirdi. Sağlık görevlisi, Ercan Öztürk'ün nefes borusuna kaçan dilini çıkartarak ölümden kurtardı.
Erdemir Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ercan Öztürk'e, 4.5 ay önce gittiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde epilepsi teşhisi konuldu. Öztürk, hastalığına rağmen bu sene başında kurulan ve Zonguldak İkinci Amatör Küme A Gençler Ligi'nde mücadele eden Beycumaspor'a futbol oynamak için müracaat etti. Seçmeleri geçen Öztürk, hastalığını gizleyerek aldığı sağlık raporunu lisans işlemleri için kulübe verdi. Öztürk'ün diğer futbolcularla birlikte Nisan ayında lisansı çıkarken, Beycumaspor Mayıs ayında başlayan ligde ilk kez mücadele etmeye başladı.

Geçen Pazar günü Fener Sahası'nda Karaelmasspor ile Merkez B Grubu'ndaki 3'üncü maçını oynayan Beycumaspor'da kulübede yedek bekleyen Ercan Öztürk, maçın 18'inci dakikası oynanırken sara nöbeti geçirerek yere yığıldı. Futbolcuya ilk müdahaleyi sahadaki sağlık görevlisi yaptı. Öztürk'ün kilitlenen çenesi açılıp nefes borusuna kaçan dili çıkarılarak, nefes alması sağlandı. Öztürk, yapılan ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ambulansıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Ercan Öztürk'ün, her gün kullanması gereken ilaçlarını maça çıkmadan 3 gün önce bıraktığı belirlendi.

Beycumaspor Kulüp Başkanı Ahmet Ali Kocaağa, futbolcularının sara nöbeti geçirmesiyle ilgili şöyle konuştu:

"Sahada sağlık görevlisi futbolcumuza müdahale ederken, bir arkadaşı bize `Ercan'a 4.5 ay önce sara teşhisi kondu. Doktorlar, 6 ay sonraya hastane gelmesi için randevu vererek, her gün kullanması için ilaç yazdı. Maça çıkmadan 3 gün önce ilaç kullanmayı bıraktı' dedi. Ercan, hastalığını bizden gizlemiş. Sağlık raporunda, `sağlık açısından engel yoktur' yazıyordu. En çok korktuğumuz şey başımıza geldi. Sağlığa her şeyden çok önem veriyoruz. Bu sebeple lisansını iptal etme kararı aldık."

Bu arada sağlık raporu alınırken kişinin epilepsi hastalığını gizleyebildiği, ancak detaylı tetkikte belirlendiği kaydedildi. Futbolcu lisansının ise epilepsi rahatsızlığı çok hafif olanlara verilirken, ciddi derecede epilepsi rahatsızlığı olanlara verilmediği belirtildi.