Turkcell Süper Lig yayını için D-Smart"ın yaptığı teklif sonrası bir araya gelen Futbol Federasyonu Naklen Yayın Komisyonu, diğer yayıncı kuruluşların da tekliflerinin alınması ve ardından ihaleyle ilgili sürecin başlatılmasına karar verdi.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci başkanlıiğında yapılan toplantı sonrası yapılan açıklamada, Avrupa Birliği yayın ilkeleri çerçevesinde yayın yapan Fransa, İngiltere, İtalya liglerinde uygulanan modellerin detaylı olarak incelendiği belirtildi ve şöyle denildi:

Uzunca bir süredir devam eden konuya ilişkin araştırma ve çalışmaların sonuçlarını değerlendiren komisyon, Türkiye'de uygulanması düşünülen model konusunda karar aşamasına geldi. Toplantıda ayrıca yayın pastasının genişletilmesi için bulunan yeni mecraların pazarlanması konusu da masaya yatırıldı. Komisyon ayrıca, D-Smart'ın verdiği teklifin yanı sıra, diğer yayıncı kuruluşların tekliflerinin alınması ve ardından ihaleyle ilgili sürecin başlatılması kararına vardı. Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Lig için yayıncı kuruluşlardan teklif alınmasına karar verdi.