Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Ingoldingen kentinde bir futbol sahasına düşen yıldırım 26 kişinin yaralanmasına neden oldu.



Polis, sahayı aydınlatan lambaların bulunduğu bir direğe düşen yıldırımın, direğin yakınlarında bulunan gençlerden üçünü ağır şekilde yaraladığını, 17 yaşındaki bir oyuncunun suni teneffüs sonucunda yeniden yaşama döndürüldüğünü bildirdi.

Söz konusu gencin hayati tehlikeyi atlattığı, ancak hala komada olduğu, 2 takım arkadaşının da ağır yanıklarla hastanede tedavi gördükleri, 23 kişinin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Bazı seyircilerin olaydan sonra şok geçirerek fenalaştıklarını ifade eden polis, bu tür yıldırım çarpmalarında insanlarda kalp ritmi rahatsızlıklarının da meydana gelebileceğini, bu nedenle çok sayıda kişinin de kalp ritmlerinin kontrol edilmesi için yoğun bakım altında tutulduklarını kaydetti.

Görgü tanıkları yıldırım düşmesinin çok şiddetli olduğunu belirtirken, olay yerine 20 ambulansın geldiği, şok geçiren bazı seyircilerin bakımı için de psikologların görev yaptıkları bildirildi.