Teknik direktör Daum tarafından dinlendirmek amacıyla Bursaspor maçında yedek soyundurulan ancak skor 3-0 olduktan sonra oyuna alınan Kaptan Alex"ten samimi itiraf. Bu maçtan ders çıkarmak zorunda olduklarını vurgulayan Brezilyalı yıldız, “Bu tip maçlarda ilk mücadeleyi 3-0 önde bitiren tarafın rahat olması gerekir. Kaybeden takım, arkadan geleceği için daha çok koşmak zorundadır. Ancak ilk maçı 3-0 kazanmamıza karşın, sıkıntıda olan taraf bizdik. Bu yüzden gerekli dersleri çıkarmalıyız. Çünkü futbol, her zaman aynı şansları sunmayabilir. Affetmediği zamanlar da olur. Attığımız bir golle yarı finale yükselebildik. Ancak onun dışında açıkçası futbol oynamadık. Ortaya koyduğumuz bu oyundan çok çok ders almamız gerekiyor” dedi.

"Kadromuzu iyi kullanamıyoruz"
Bu arada FBTV"de yeni yayınlanmaya başlanan Feneronline programına konuk olan ve taraftarların sorularını yanıtlayan Sambacı, çarpıcı sözler sarfetti. Alex, “Avrupa Ligi"nde şampiyon olabilir miyiz?” sorusuna, “Neden olmasın? Dezavantajımız, kadromuzu iyi kullanamamamız. Sakatlık ve cezalar az olduğu sürece buna gücümüz var” yanıtını verdi. Frikik golleri atmayı kendisinin de özlediğini dile getiren yıldız oyuncu, “İdmanlardan sonra çalışıyorum. Daha çok çalışsam, yine bu tür goller görürüz” diyerek özeleştiri yaparken, “Taraftarlarımız en kısa zamanda frikik gollerimi yine görecek” müjdesi verdi.

Pasların sırrı, salon futbolu oynamakta
Eskiye göre attığı gollere daha az sevindiği eleştirisi için, “Gollerin niteliğine, anlamına bakmak gerek. 4-0"lık bir maçtan sonra attığım 5. golle, Galatasaray"a attığım gollerin sevinci tabii ki farklı olur” diyen Alex, nasıl bu kadar isabetli pas atabildiği sorusunu, “Bunun sebebi, salon futbolu oynamış olmam. Salonda oyun daha hızlı akar. Salon futbolu beni geliştirdi. Hızlı düşünme ve asist yapma yeteneğim arttı. Babam, "İyi bir ftubolcu olmak istiyorsan, iki ayağını da kullanmalısın" derdi. Onun etkisini yanı sıra, salon futbolu iyi pas vermemde etken” sözleriyle yanıtladı. Emre Belözoğlu"nun, “İleride teknik direktör olduğunda, beni yardımcı yapar mı?” sorusuna gülerek, “Olabilir” yanıtı veren Alex, Selçuk Şahin"in, “Benim hakkımda ne düşünüyor?” sorusuna, “Oyuncu olarak en sevdiğim insan. Çok azimli biri olduğunu seziyordum. Zaman içinde de bunu kanıtladı. 11"de olmadığında hiç küsmedi, çalıştı ve görev verildiğinde layıkıyla yerine getirdi. Ona bir de mesajım var; Futbol dışı ortamlarımızda gereğinden fazla dans ediyor” diyerek esprili bir karşılık verdi. Süper Lig"in bu sezonki en iyi 11"ini yapması istenen Fenerbahçe Kaptanı, 7 arkadaşının yanı sıra 3 Galatasaray ve bir Kayserisporlu oyuncuyu kadroya aldı.

"Özer, dünya çapında bir yıldız olabilir"
Alex"in, Özer"den bahsederken, “İnanılmaz kaliteli bir kumaşı var. İyi çalışırsa, ileride sadece Türkiye"de değil, dünyada adından söz ettirir, Türk futbol tarihine damga vurur” demesi dikkat çekti. Sambacı, Kayserili Makukula içinse, “Hem rakip kaleye hem de kendi kalesine attığı gollerle listede yer almayı hak ediyor” değerlendirmesinde bulundu.