Antalya'da fuhuş çetesine yönelik operasyonda 20 kadın ile kadınları erkeklere pazarlayan 20 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin müşterilere 'memnuniyet anketi' yaptığı, istekleri yerine getirmeyen kadınlara çarşıya çıkmama, tehdit, parasını ödememe, dayak ve işkence gibi ceza uyguladığı belirlendi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Konyaaltı bölgesinde yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran bir çeteye baskın düzenledi. 200 polisin katılımıyla yapılan operasyonda 20 kadının yanı sıra kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen 3'ü kadın 20 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 40 şüpheliden fuhuş yaptırılan kadınların ifade alma işlemi tamamlandı.

MÜŞTERİYE 'MEMNUNİYET' ANKETİ

Fuhuş çetesi üyelerinin, 'müşteri memnuniyeti'ni ön planda tuttukları ortaya çıktı. Müşterilerine memnuniyet anketi yaptıkları ortaya çıkan şüphelilerin, ilişki sırasında isteklerin hepsini yerine getirmeyen kadınlara çarşıya çıkmama cezası, tehdit, parasını ödememe, dayak ve işkence yaptıkları belirlendi.

'İŞÇİLİKLERİ ÇOK İYİDİR'

Polisin teknik dinlemesine yansıyan görüşmelerde çete üyelerinin, 'Bizim kızlarımızın yüzleri çok güzel olmayabilir, ancak fizikleri ve özellikle işçilikleri çok iyidir' dedikleri ortaya çıktı. 9'u Gürcistan, 4'ü Özbekistan, 2'si Moldova, 2'si Ukrayna, 2'si Türk ve 1'i Rus uyruklu 20 kadından ikisinin, zorla erkeklere pazarlandığı ortaya çıktı. Türk kadınlar 24 yaşındaki E.Y. ve 21 yaşındaki A.Y. polisteki ifadelerinde kendilerine şiddet uygulandığını belirterek, "İlişkiye girmek istemeyince bizi dövüyorlar. Sürekli hakaret ediyorlar ve sokağa adım bile attırmıyorlar. Bir müşteriden yardım istedik. O da gidip bizi satan kişilere söylemiş, günlerce dayak yedik" dedi.

DOKTOR VE ÖĞRETMEN DE VAR

Doktor, öğretmen, kuaför, güzellik uzmanı, fizyoterapist, sekreter ve yaşlı bakıcısı gibi meslek gruplarından olan kadınların, 6 ay ila 1 yıldır Antalya'da fuhuş yaptıkları ortaya çıktı. Polis, kadınların gittiği müşterilerin listelerinin bulunduğu ajandalara ve yurt dışına gönderilen para dekontlarına el koydu.

Liderliğini Mehmet T. ve Gürcistan vatandaşı Hatuna A.'nın yaptığı çetenin 20 üyesinin sorgusu sürerken, fuhuş yaptırılan 2 Türk kadın ifadelerinin ve sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Yabancı uyruklu 18 kadın ise sağlık kontrolünden geçirilip sorgularının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

3'ü kadın 20 şüphelinin, ifadelerinin ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında insan ticareti, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edileceği açıklandı.