Kuşadası"nda Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin yaptığı fuhuş operasyonunda yakalanan ve AIDS"li olduğu belirlenen yabancı uyruklu hayat kadınlarından birinin 3 aydır Kuşadası"nda bulunduğu ve fuhuş işi yaptığı öğrenildi. Yapılan araştırmada, Moldovalı hayat kadının üç ayda yaklaşık 230 erkekle birlikte olduğu belirlendi.
Kuşadası"nda fuhuş yapılan otellere yönelik baskınlarda bir ay içerisinde 50"ye yakın yabancı uyruklu hayat kadını gözaltına alınırken, fuhşa teşvik ve yer temin etmek suçlarından 12 kişi yakalanıp, tutuklandı. Son olarak Camikebir Mahallesi"nde fuhuş yuvası olarak tespit edilen bir otele yapılan baskında, polis ekipleri Moldova, Rus ve Tacikistan uyruklu 6 yabancı uyruklu hayat kadınını gözaltına almıştı. Sınır dışı edilmeden önce Kuşadası Devlet Hastanesi'nde kan örnekleri alınan kadınlardan birinde Hepatit C saptanırken birinin AIDS olduğu anlaşılmıştı. Hem AIDS hem de Hepatit C taşıdığı tespit edilen Moldova uyruklu M.N."nin üç ay önce Kuşadası'nda geldiği, yaklaşık 230 erkekle birlikte olduğu belirtildi.
Hastane yetkilileri bu hayat kadınlarının, ilişkiye girdikleri erkeklere, cinsel yollarla Hepatit C ve HIV virüsünü bulaştırmış olabileceğine dikkat çekti. Yetkililer, bu kadınlarla birlikte olan erkeklerin sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.