Ankara polisi, yabancı kadınları iş vaadiyle getirip erkeklere pazarlayan bir şebekeyi daha çökertti. Çetenin lideri konumunda bulunan ve 6 genç kızı tehditle pazarlayan Julia S."nin ülkesinde çocuk doktoru olduğu ifade edildi. Çete liderinin ajandasında ise politikacı ve bürokratların isimleri çıktı.

Rusya, Ukrayna ve Belarus'tan getirdiği kadınları pazarlayan şebekeye yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği Manolya adını verdiği bir planlı operasyon gerçekleştirdi.Rus uyruklu çocuk doktoru çete lideri Julia S. ve tekstil mühendisi Elisa D.'nin yönettiği fuhuş şebekesiyle beraber müşterilerin ve randevularının bulunduğu 3 ayrı ajanda da ele geçti. Ajanda'da çok sayıda bürokrat ve siyasetçinin adının olduğu iddia edildi.

Özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan iş bulma vaadiyle 2 aylık turist vize ile getirildiği belirtilen 6 kadını fuhuş bataklığına sürükleyen 8 kişilik çete çökertildi.

Türkiye"ye getirdikleri kızların pasaportlarını alarak sokağa atmakla tehdit eden çetenin, ayrıca 5 taksi şöförüyle ortak çalıştıkları anlaşıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan taksi sürücüleri hakkında da fuhuşa aracılık etmek suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Bir Türk erkekle sahte evlilik yapan tekstil mühendisi çete lideri Elisa D. hakkında 3 ayrı fuhuş dosyası olduğunu belirten emniyet yetkilileri, bu kişi hakkında “Vatandaşlığının kaybettirilmesi için” işlem başlatıldığını ancak bu işlem tamamlanmadığı için sınır dışı edilemediği ifade edildi.

Operasyon kapsamında gözlem altına alınan Julia S., Elisa D., Rıfat D., Müjdat A., Kadir K., Murat K., Erkan B., ve Celal B. hakkında “İnsan Ticareti Yapmak, Fuhuş Yaptırmak, Yer Temin Etmek “suçlarından işlem yapılan 8 zanlı Adli Tıp"ta sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi"ne sevk edildi.


ANKA