Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver Oda binasında düzenlediği basın toplantısında 12-17 Ocak Hollanda"nın Utrecht kentinde yapılan fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Döver"e Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Üyeleri, Kadir Karakaya ve Yusuf Mutlu, Didim Ticaret Odası Meclis Üyeleri Hikmet Atilla, Ergun Korkmaz, Şaban Üstündağ, Veysel Ece, Remzi Tekdemir, Bahattin Gökdemir ve Şakir Şencan eşlik etti.

Toplantıda konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, “Fuar Turizmi bir yerin pazarlanması en hassas yerler. Bu anlamda Didim"deki odalar, Sivil toplum örgütleriyle birlikte bu fuara katılımları önemli. Biz bu fuar için 6-7 ay önceden Bakanlık düzeyinde ve fuarın yapılacağı ülkeyle ilgili yazışmaları tamamlamıştık. Bu fuar birlikteliğimizin tek çatı altında olmamızın en güzel göstergesi. Bundan sonra en üst düzeyde katılımlar bu fuarlara katılmak gerekli” diye konuştu.

Başkan Döver; Almanya, Ukrayna ve Rusya Moskova fuarlarına da bu birliktelik ile katılımın yapılacağını kaydederek, “Biz Didim olarak Turizmden geçinen bir ilçeyiz. Turizm her yer de ve her alanda tanıtmak önemli. Artık dünden daha iyi olacağımıza inancım daha fazla. Artık bu tür fuarlarda sadece Sivil Toplum Örgütü ve Odaların değil ilçemizdeki otellerinde katılımın olması gerekli. Artık bu birliktelikten gelecek için umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla da, fuarın Didim için bir gösterge olduğunu savunarak, şunları söyledi: “Didim yurt dışında fazla tanınan bir yer değil, Hollanda da Didim"i tanıyan tek bir kişi oldu, o kişinin Yatı buradaymış oradan biliyor ama Didim"i hiç dolaşmamış. Biz insanları harita üzerinden Didim"i gösterdik. Didim"i tanıtmamız gereli, Bu fuara güç birliğinin oluşması açısından da önemli. Hollanda"dan sonra Almanya fuarı var ve Türkiye bir fuarın konuk ülkesi, burası için iyi bir çalışma ve hazırlık önemli. Bu fuarla artık Didim için önemli. Bundan sonra ki süreçte bu fuarların hepsine kesintisiz katılmakta gerekli, Süreklilik tanıtım ayağı için gerekli, seneye de bu fuara tekrar katılmak şart”
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ise, “Bu ortam arzuladığımız bir ortamdı. Bu ortamın büyüyerek sürmesini temenni ediyorum. Güç birliği yapmak şart, bununla ilgili toplantılar yaptık ve neticeleri de güzel oldu. Geçmişte de yapılan çalışmalar ve hepsi de iyi niyetli çalışmalardı. Artık bundan sonra ki fuarlara katılım önemli, Almanya"da yapılacak fuara Didim Kaymakamımız, Didim ve Akbük Belediye Başkanlarımız da katılacak. Burada Turizm Derneğimizin de katkılarını unutmamak lazım. Bu birliktelik önümüzdeki Emıtt ve diğer fuarlarda da aynı şekilde sürecek. Bunun içinde materyal çalışmalarımız ve diğer hazırlıklarımız devam edecek” dedi.

Geçmiş dönemlerde tanıtım konusunda zafiyetlerin yaşandığını iddia eden Didim Turizm Derneği Üyesi Kadir Karakaya, şöyle konuştu: “Geçmişte emekleme dönemindeydik, şimdi ise koşuyoruz. Bundan sonra daha iyi işler çıkarılacağına inancım tam”
Didim Turizm Derneği 2. Başkanı Yusuf Mutlu ise, fuarla ilgili olarak, “Biz böyle olduğumuz sürece bu birlikteliğin her şeye yapacağına inancım daha da arttı. Bundan sonraki süreçte fuarlar ilgili çalışmalar 1 yıl önceden yapılmalı. Bu tür fuarlarda ilginç çıkışlar ve farklı tanıtımlar yapılmalı. Örneğin; bir fuara Apollon Tapınağının simgesi ile fuar standının girişinin yapılması. Bu anlamda Altınkum , yapılacak olan oteller veyahut yapım aşamasındaki eğlence merkezleri gibi yerler tanıtımı yapılmalı, çünkü bunu yapan şehirler mevcut…Didim ile ilgili dikkat çekici çalışmalar yapılmalı” ifadelerini kullandı./iha