Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ve Fuara katılan Didimli işletmecileri Hollanda fuarı konusunda bir değerlendirmelerde bulundular. Birlik Başkanı Salih Bankoğlu ilk kez katıldıkları fuardan memnun ayrıldıklarını kaydetti. Turizm Altyapı Hizmet Birliğinde yapılan toplantıya Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ve Veysel Ece, Holiday Resort Otel Genel Müdürü Derviş İşçi ile Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Üyesi M. Cahit Kaya katıldı.

12-17 Ocak Hollanda"nın Utrecht kentinde yapılan fuarın kendileri açısında olumlu geçtiğini belirten Birlik Başkanı Salih Bankoğlu “10 Ocak"ta Hollanda"daydık ve bir gün de stant için çalışmalar yaptık. Fuara 150 ülkeden temsilciler katıldı. Biz Didim olarak Türkiye"ye ayrılan 744 metrekarelik stantta tanıtımımızı yaptık. Fuara 6 gün sürdü. Materyal olarak broşür, harita, İngilizce tanıtım CD"si ve otellerden aldığımız tanıtım broşürleriyle ilçemizi tanıtmaya çalıştık. Fuarda Hikmet Bey ile Derviş Bey yabancı dilleri olması sebebiyle sürekli standımızda gelen ziyaretçilerle görüşmeler yaptılar. Eski Bakanlardan Kürşat Tüzmen, Aydın Valimiz Hüseyin Avni Coş, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kuşadası Kaymakamı ve Belediye Başkanı Stantlarımızı ziyaret ettiler. Hollanda Turizm Ateşesi Ahmet Temuçin Bey"de standımızı ziyaret etti ve Didim"in tanıtımı konusunda yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca Plam Wimgs Otel Müdürü Ercüment Bey"de fuarda standımızı ziyaret etti. Bu fuara Didim olarak ilk kez katıldık. Bu anlamda ziyaretçilerle ikili görüşmeler yapıldı. İlçemiz tanıtıldı. Bu fuardaki yer, Didim Ticaret Odası olarak ayrılmıştı fakat sonuçta ortak amaç Didim olduğundan dolayı ayrı gayrı düşünmeden tek amaç içerisinde Didim"i tanıtmaya çalıştık. Önümüzde Emıtt Fuarı, Almanya Berlin ve Ukrayna Fuarları var. Bunlara da iyi bir hazırlık yaparak eksikliklerimizi tamamlayarak Didim etrafından kenetlenerek tüm sivil toplum örgütlerinin destekleriyle çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi.

Bankoğlu, Didim"e yatırım yapılması anlamında çok büyük yerlerin olduğunu ancak yapılacak yatırım faaliyetlerinin de iyi yönlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Gelişi güzel yatırımlar yerine Didim"in önünü açacak, Futbol Turizmi gibi, Sağlık Turizmi gibi yatırımlar ilçemiz açısında önemli olacaktır. Bir plan çerçevesinde yapılması da önemli.. Bu anlamda Bankalığa da planlar sunmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla da, bu tür etkinliklere katılımın öneli olduğunu kaydederek, “Didim Hollanda da bilinmiyor. En azından tanıtımımıza katkı sağlayacak. Didim"in yurt dışındaki tanıtımlarındaki eksikliği her zaman dile getirmiştim. Hollanda da tanıtım için biraz zaman kaybı oldu ama Didim"i burada tanıtmak bizim açımızdan önemli. Didim"de yatırımın önünü açılması için bir toplantı daha yapılmalı. Zaten fuarda bir çok otel yöneticisi de oradaydı ama tanıtımı iyi yapamazsak yatırımcı gelmez” diye konuştu.

Holiday Resort Otel Genel Müdürü Derviş İşçi ise, Didim"de 30 yıldır Turizmin olduğunu sadece Londra"da, Almanya"da Didim"in tanındığını kaydederek, şunları söyledi: “Didim"de oteller, Acenteler ve Sivil Toplum Örgütleri kendi çabalarıyla tanıtım yapmaya çalışıyor. Bu Turizm Altyapı Birliğin kurulması Didim için bir milat… Bundan sonra tanıtım çalışmalarının tek çatı altında yapılması Didim için çok önemli. Didim artık güç birliği çerçevesinde tanıtımını yapmalı Biz orada yani Hollanda da kendi işletmemizi değil Didim"i tek çatı altında tanıtımını yaptık. Bundan sonra Didim"de bu şekildeki tanıtımlar daha yarar sağlayacaktır”

TANITIM YATIRIMINDA ÖNÜNÜ AÇACAK

Fuarların yatırımların önüne de açtığını belirten İşçi, “Didim bu anlamda bakir bir yer ve önünün açık olduğunu düşünüyorum. Denizi, havası, iklimi anlamında önümüzdeki yıllarda ilçemizde yatırımlarda artacaktır. Zaten fuarlarda büyük otellerden danışmalarda yeni yerler için keşif de oluyorlar. Bu anlamda tanıtım yatırımın da önünü açacaktır” ifadelerini kullandı./iha