AYDINPOST HABER SERVİSİ-21- 24 Mayıs 2009 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı"nda düzenlenen VINOLIVE 2009 – 6. Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı açıldı.
Açılış töreninde Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Emzar Dzirkvadge, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Zeytin Zeytinyağı Konseyi Başkanı Jamal Al Batsh, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, sektörlerden kalabalık temsilci topluluğu hazır bulundu.

Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, açılış törenine ve Aydın Ticaret Odası"nın standında yer alan üye firmalara hayırlı olsun dileğinde bulunarak fuarı ziyaret etti.

Açılışın ardından Aydın Ticaret Odasının kiraladığı stantda yer alan Karamanoğlu A.Ş., Jannak Gıda Ltd Şti., Ağababaoğlu Ticaret Kollektif Şirketi, Saltay Dış Ticaret Ltd. Şti. Aydın Şubesi, Anadolu Zeytincilik, Eko-Tar Gıda Tarım Ürünleri Ltd. Şti. Gıdatay Gıda ve Tarım Sanayi Ticaret A.Ş. ve Aydın Ortak Girişim Modern Zeytinyağı A.Ş. firma yetkililerini ziyaret eden DOKUZLU, fuarın hayırlı olması dileklerini belirterek kendisinden istekleri olup, olmadığını sordu. Ayrıca, 03 Haziran 2009 tarihlerinde Ankara"da düzenlenecek İller Tanıtım Fuarından Aydın Ticaret Odasınca stand kiralandığını, Aydın"ın simge ürünleri olan zeytin ve zeytinyağının bu fuarda da tanıtılması gerektiğini, bu fuara imkanları varsa katılmalarını, eğer katılamayacaklarsa numune ürün vermelerini önerdi.

50"si yabancı, 150 firmanın stand açtığı fuarın katılımcı ve ziyaretçi profilini sektör üretici ve alıcıları, makine - yedek parça ve yan sanayi üreticileri, ziraatçiler, sektör tedarikçileri, lojistik destek hizmeti veren kuruluşlar, sektörel dernek ve birlikler, otel ve zincir marketler oluşturdu.
Fuarda Almanya, Bulgaristan, Gürcistan, İtalya, Libya, Macaristan, Moldova, Romanya, Suriye, Tunus, Ürdün, Yunanistan"dan firma ve sektör bazında katılımlar göze çarptı.