Avrupa'nın giderek derinleşen borç krizinin yarattığı endişelerin yatırımcıları güvenli yatırım araçlarına yönelirken, en güvenli yatırım aracı olarak görülen altının onsu da 1600 doları aştı.
 
İngiliz Financial Times gazetesi Euro Bölgesi krizinin, Amerika'nın borçlarını ödeyememe riskiyle birleştiğinde tedirginliği arttırdığına işaret ederek, Euro'yu korumanın Avrupa'yı korumak anlamına geldiğini savundu.
 
Euro için mücadelenin en tehlikeli aşamaya girdiğini belirten Financial Times, İtalya ve İspanya'nın bu hafta gerçekleştirecekleri tahvil satışlarının önemli sınavlar olduğunu kaydetti.
 
 
Gazetede şu ifadelere yer verildi: ''İtalya ve İspanya, 17 üyeli Euro Bölgesi'nin en büyük üçüncü ve dördüncü ekonomileri. Her iki ülkenin Euro Bölgesi'nin gayrı safi hasılasındaki payı yüzde 28. Buna yüzde 6'sını oluşturan Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'i de ekleyin. Mali piyasaların Euro Bölgesi'nin üçte birinin kredi güvenilirliği konusunda kaygılı olduğu ortaya çıkar. Avrupa bankacılık sisteminin sınırötesi riskleri de yüksek anlamına gelmektedir bu. Dolayısıyla, Avrupa'nın para birliğinin şimdiki haliyle tehlikede olmadığı yanılması içinde olmak kimseye fayda getirmez.
 
Krizin etkileri göründüğünden daha derin olacaktır. Euro, savaş sonrası Avrupası'nın siyasi ve ekonomik entegrasyonu projesini taçlandıran bir kazanım olarak görülüyordu. Bu dayanağın ortana kaldırılması, ne birlikten geri kalacak olan hakkında ne de Avrupa'nın dünyadaki nüfuzu konusunda söyleyecek bir şey kalmaması anlamına gelecektir.''