Futbola çok geç yaşta başlamasına rağmen Amerikan milli takımının ve Galatasaray"ın efsane kalecisi olan Brad Friedel 15 yıllık futbol yaşantısında başından geçen ilginç anılara yer verdiği bir kitap yazdı.

Vatan gazetesinin haberine göre: "38 yaşındaki kaleci, kitabında Galatasaray"a da geniş yer ayırdı. Friedel"ın kitabında “Türkiye"de 20 saniye içinde nasıl iç savaş çıkarırsınız” başlıklı bir de bölüm bulunuyor. Amerikalı kaleci “İç savaş çıkarmak istiyorsanız Fenerbahçe Stadı"nın ortasına Galatasaray bayrağı dikin yeter” diyor. Halen Blackburn Rovers"ın kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi, 1995-96 sezonunda Galatasaray"da geçirdiği günleri şöyle anlatıyor:

“İstanbul"da geçirdiğim günleri hiç unutamıyorum. Kültür, kalabalık ve gürültü inanılmazdı. En unutmadığım anı ise Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye kupası finaliydi. Sabah kalktım yatağımda keyif yapıyordum. Televizyonu açtım ve stadın 3"te ikisinin dolu olduğunu gördüm. “Bu nasıl bir çılgınlık?” diye söylendim. Uzatmalarda maçı kazandığımız zaman statta tam bir kargaşa vardı. Menajerimiz Souness bir taraftarın elinden bayrağı aldı. Ve sahanın ortasına dikti. O an stattan çıkan ses inanılmazdı. En büyük provokasyonu yapmıştı. Maçtan sonraki 3 saat boyunca otobüsümüz Fenerbahçe taraftarları tarafından takip edildi. Ama tüm bu olanlardan büyük keyif aldım. Her şey muhteşemdi."