AMASYA"nın Taşova İlçesi"ndeki kaza dün 01.00 sıralarında Ilısu Mevkii"nde meydana geldi. Fransa"dan yıllık izinlerini geçirmek için memleketeleri Erzincan"a giden ailenin içinde bulunduğu İrfan Aras (40) yönetimindeki 771 ARZ 93 yabancı plakalı otomobil şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen Erdal Yılmaz (44) yönetimindeki 37 DY 462 plakalı kamyonla çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada, sürücü İrfan Aras, eşi Bedevi (37), çocukları Serhat (9) ve Merve (7) yaşamını yitirdi, Enes (3) ise ağır yaralandı.
Kamyon şoförü gözaltında
Çağrılan ambulansla Amasya Şerefeddin Devlet Hastanesi"ne kaldırılan minik Enes, burada yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Gözaltına alınan kamyon sürücüsü Erdal Yılmaz, “Her şey bir anda oldu. Kamyonu kaçırmaya çalıştım, ama olmadı. Otomobil kamyonun altına girdi” dedi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan Amasya-Taşova Karayolu, araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

GELİN ALMAYA GİDERKEN UÇTULAR

AMASYA"nın Gerne Köyü"ne gelin almaya giden düğün konvoyunun en sonunda bulunan Cavit Çivri (40) yönetimindeki otomobil, dün uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 150 metre gittikten sonra ağaçlara takılarak duran ve hurdaya dönen otomobilde bulunan Cavit Çivri ile Emine Karataş (60) ve Ebrar Karataş (7) öldü. İki kişi de yaralandı

Hürriyet