Fransa'nın güneyindeki Montauban kasabasında perşembe günü üç askeri öldüren saldırganın bulunması için başlatılan operasyonlar sürüyor.

Fransız polisi, son saldırıyı gerçekleştiren zanlının, Toulouse kentindeki bir spor salonunun önünde 11 Mart'ta yine bir Fransız askerini öldüren saldırganla aynı kişi olduğunu düşüncesinde. İki saldırıda da aynı silahın kullanılması, polisin cinayetleri işleyenin aynı kişi olduğu yolundaki görüşünü güçlendiriyor.

Bu arada Fransız LCI televizyon kanalı, Afganistan'da görev yapmış ve Fransız ordusundan öç almak isteyen akli dengesi yerinde olmayan eski bir askerin cinayetleri işlemiş olabileceği yolundaki iddiayı gündeme getirdi.

Saldırıları gerçekleştiren katilin, hedefini şaşırmadan kararlılıkla ve soğukkanlılıkla vurup, hiçbir iz bırakmadan olay yerlerinden ayrılması söz konusu iddiaya güçlendiren faktörler arasında yer alıyor.

Basın yine, Fransız ordusunun, yurt dışı operasyonlarına karşı çıkan yabancı terörist grupların da cinayetin işlemiş olma ihtimali üzerinde duruyor. Fransız basını, bir görgü tanığı kadının, Montauban kasabasında üç askeri öldüren katili gördüğü ve polise bu kişinin eşkaliyle ilgili ihbarda bulunduğunu duyurdu.