Fox Tv ekranlarında yeni bir dizi izleyiciyle buluştu. Adı “Kiraz Mevsimi”..
Yapımcısı Süreç Film, senaryosu Aslı Zengin’e ait olan dizinin çalıntı olduğu iddia ediliyor. İddianın sahibi ise, orijinali “A Gentleman’s Dignity” olan Güney Kore yapımı dizinin Türkçeye uyarlamasını yapan “Dreamcatchers Senaryo Ekibi”.
Dreamcatchers Senaryo Ekibi, 2012 yılında Güney Kore’de gösterime giren ve 40′lı yaşlardaki 4 adamın hikayesini konu alan dizinin “Centilmenler Kulubü”adı ile Türkçeye uyarlamasını yaptıklarını, 2013′ün Mart ayında hikayeyi tasdikleyip birçok yapım şirketi ve FOX TV ile paylaştıklarını iddia ediyorlar. Ekibin yazarı Ceren Ergenekon ise projelerinin Süreç Film tarafından çalındığını görünce dizinin ilk bölümünün yayınlandığı gün çılgına dönerek Twitter hesabından Süreç Film ile senaryo yazarı Aslı Zengin’i tweet bombardımanına tuttu.

Ceren Ergenekon’un Aslı Zengin’e yazdığı tweetler şöyle;

“@aslizengin Herşeyi anlarım ama bir senarist bir diğer senaristin eserini nasıl vicdanı sızlamadan çalar bunu anlayamıyorum.”
“@aslizengin Vicdanınız rahat mı? Umarım birgün bizim yaşadığımızı siz de yaşamazsınız. Başka birşey diyemiyorum…”

Konuyla ilgili yapımcı şirket Süreç Film ve Fox TV yönetimine kırgın olan Ergenekon, telif sahibi olan SBS kanalı ve Hwa & Dam Pictures ile görüşeceklerini ve haklarını arayacaklarını söylüyor. Bakalım Süreç film konuya dair ne açıklama yapacak veya yanlışlarından dönecekler mi?

İşte o tweetler: