Mersinli fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür, Birleşik Arap Emirlikleri Fotoğraf Yarışması'nda en büyük ödül olan ''Grand Prize'' ödülüne layık görüldü.

Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) üyesi ve AFİAP ünvanlı Özgür, Karadeniz'in dağ köylerinde çektiği ve çocuk olmanın zorluklarını anlattığı ''sick children'' adlı fotoğrafı ile bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen yarışmada, siyah beyaz fotoğrafın ustalarından Ansel Adams'a ithaf edilen ''Grand Prize'' ödülü ile ''FİAP Gold Medal'' ödüllerine layık görüldü. Özgür'ün ayrıca 3 fotoğrafı da sergiye kabul edildi.

Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 bin fotoğrafın katıldığı yarışmada, en büyük ödülü almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Abu Dhabi National Tiyatro'da düzenlenen ve Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Şefik Vural Altay'ın da katıldığı törende ödülünü aldığını ifade eden Özgür, şunları kaydetti:

''Aylardır fotoğraf dünyasının gözü bu yarışmanın sonuçlarındaydı. Bizi buraya davet ettiklerinde bir ödül alacağımı tahmin ediyordum. Ama büyük ödülü, yani Grand Prize'yi gerçekten beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Anadolu'dan bir fotoğrafçı, hele hele Mersin'de yaşayan bir fotoğrafçı olarak, ülkem ve kentim adına beni onurlandırıyor. Bu ödülü, dağ köylerinde çocuk olmanın çilesini yaşayan çocuklarımıza armağan ediyorum. Ödülümü, Anadolu'nun her karış toprağında yaşayan, insanlarımıza barış, sevgi ve kardeşlik dileklerimle aldım'' dedi.

Özgür, yarışmada ayrıca MFD üyesi İsmet Danyeli'nin Gümüş Madalya ve 2 sergileme, Eyüp Karakuş'un da 3 fotoğraf ile sergileme aldığını sözlerine ekledi.