Fotoğraf dünyasının en önemli şirketlerinden Kodak, film, ticari tarayıcı ve fotoğraf kiosku birimlerini elden çıkaracağını açıkladı.

131 yıllık marka Kodak; film, ticari tarayıcı ve fotoğraf kiosku birimlerini elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Şiketin satışa sunacağı birimlerinin elden çıkarılması halihazırda sürmekte olan görüntü patentlerinin açık arttırması ile paralel bir şekilde işleyecek. Söz konusu satışlar sayesinde iflastan kurtulmayı planlayan şirket, yeniden yapılanma sürecinde tüketici pazarından uzaklaşmayı planlıyor. Şirketin yeni odak noktasının ise ticari paketleme ve baskı ürünleri olacağı belirtiliyor.

Fotoğraf ile ilgili birimlerini elinden çıkaracak olsa da müşteri kitlesini korumayı planlayan şirketin, satış detayları belirtilmese de önümüzdeki yıl iflastan kurtulmayı hedeflediği belirtiliyor.

New York merkezli şirket, ABD kanunlarında iflas koruma başvurusu olarak kabul edilen Chapter 11 açıklamaları kapsamında elinde 5.1 milyar dolarlık varlığa sahipken, 6.8 milyar dolarlık borcu olduğunu açıklamıştı.

DİJİTAL KAMERAYI İCAT ETMİŞTİ

Kodak, 1975'te dijital kamerayı icat etmişti. Ancak şirket, bu yeniliği kâra dönüştürmekte başarısız oldu. Fotoğraf filmini de icat eden Kodak, renkli film markası Kodachrome'la bir şarkıya bile konu olmuştu. Paul Simon'ın Kodachrome adlı şarkısı 1973'te ABD'de Billboard 100 listesinde 2 numaraya kadar yükselmişti.