AYDINPOST ÖZEL-Forum Aydın açlışı gerçekleştirildi.
Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertük, AKP İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, CHP İl Başkanı Tunç Aytur ve çok sayıda konuk katıldı.
Törende konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Bakan Günay, açılışın ardından Forum Aydın Alışveriş Merkezi yakınındaki yapım çalışması bir süredir durmuş olan Aydın Arkeoloji Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.
Aydın Valisi Mustafa Malay ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in de katıldığı Forum Aydın Alışveriş Merkezi açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Aydın"da açılacak olan bu tip merkezlerin şehrin turizm, ekonomi ve kültürel anlamda ivme kazanmasına büyük destek vereceğini ifade ederek “Burada Aydın"lı girişimcinin yanında dışardan gelen markalarında bulunduğu bir alışveriş konsepti ile karşı karşıyayız. Aydın dünyanın en bereketli topraklarına sahip ayrıca müthiş arkeolojik eserleri var ama bunun çağdaş sunum içerisinde dünyaya tanıtılması ve sunulması gerekiyor. Burada yapılacak yeni müzeler, yeni kültür merkezi, yeni yapılacak alışveriş merkezleri ve yeni konaklama merkezleri Aydın"a hak ettiği yere taşıma noktasında katkı sağlayacaktır. Yarım kalmış Kültür Merkezimizi gördük birazdan yarım kalmış durumda olan arkeoloji müzemizi göreceğiz huzurunuzda söz veriyorum Tralles projesini Aydın Ticaret Odası ile işbirliği yaparak önce proje çalışmasını daha sonra projenin uygulanmasını tamamlayacağız. Yine söz veriyorum Kültür Merkezimizin eksiklerini bitirip çok kısa süre sonra Kültür Merkezimizin açılışında buluşacağız. Yine incelemelerde bulunacağım Aydın Arkeoloji Müzesinin kısa süre içinde Aydınlıların hizmetine sunulacağını ümit ediyorum. Buradan Afradisias"a gideceğim. Aydın"da ziyaret etmemiz gereken kendimizin sahiplenmesi gereken, Türkiye ve dünyaya öğretmemiz gereken çok sayıda tarihsel, doğal ve kültürel varlığın olduğunu biliyorum. Termal kaynaklar Turizmi çeşitlendirmeyi amaçlarken bizim üzerinde önemle durduğumuz kaynaklardır birisi. Aydın"ın termalini hem serada hem ısıtmada, hem enerjide, hem de turizmde hep birlikte değerlendirmeye çalışacağız.. Aydın"da yapacağımız çok işimiz var. Az konuşup çok çalışarak bu işleri bir bir halledeceğiz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın konuşmasının ardından Forum Aydın Alışveriş Merkezinin yapımını üstlenen Turk Mall firmasının yönetim kurulu başkanı Hans Otto Nagel Bakan Ertuğrul Günay"a plaket sundu. Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e de Multi Turk Mall yönetim kurulu başkanı Nico Veldhuis katkılarından dolayı plaket verdi. Plaket töreninin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günüy, Vali Mustafa Malay ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve firma temsilcileri açılış kurdelesini hep birlikte kestiler.