Red Bull'un organizasyonunda "Formula Giderse, Formulaz Gelir" adı altında Beldenin Selamet Tepe mevkinde yapılan yarışmalara 81 ilden 18-40 yaş arası 81 yarışmacı katıldı. Yarış öncesi tahta arabalar, sürücüleri tarafından bakım ve istasyonundan geçirildi. 
 
Bin metrelik parkurda düzenlenen yarışlarda sürücüler 4'erli gruplar halinde ilk ikiye girebilmek için yarıştı. Her grupta ilk ikiye giren yarışmacılar diğer grup ikincileri ile oluşturulan gruplarda ilk önce çeyrek final, ardından yarı final ve son olarak da final etabında yarıştı. 
 
Yarışlar esnasında bazı araçların aksanında meydana gelen bozukluklar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yarışların ortalarında şiddetini arttıran yağışlar sonrası sürücüler varış noktasını görmekte zorlandı. 
 
Foto Galeri: ''Formulaz'' nefes kesti!UÇURUMA DÜŞMEK YASAKTIR! 
 
Formulaz yarışlarında güvenlik ön planda tutuldu. Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca kenarlara saman balyaları yerleştirildi. 
 
Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask ile kolluk ve dizlik taktı. Yol boyunca, 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' ve 'Start 153 metre geride kaldı' yazılı ilginç tabelalar dikkat çekti. 
 
Yarışlarda sağlık ekipleri olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, Jandarma ekipleri de yol boyunca güvenlik önlemi aldı.
 
Yarışmalar sonucunda dereceye giren ilk 3 yarışmacı, tam, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirildi. Ayrıca en yapıcı tahta araba sürücüsüne de Red Bull tarafından ağırlığınca Red Bull verildi.
 
star