Geçtiğimiz sezonu şampiyon kapatarak Anadolu devrimine imza atan Bursaspor, yeni sezon formalarına istediği paraya reklam alamayınca maçlara reklamsız çıkıyor.

Yeşil - beyazlı takımın, ligin ilk maçında Konyaspor karşısına reklamsız formalarla çıkması dikkat çekti. Formaya, kulübün marka değeri çerçevesinde 3 milyon dolara yakın ücret isteyen Bursaspor'un, bu rakamın altında kalan teklifleri geri çevirdiği öğrenildi.

Şampiyon bir takımın formasına reklam vermemeyi eleştiren Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, tepkisini, "Reklam vermeyenler düşünsün." şeklinde dile getirmişti. Türkiye'nin ikinci büyük ekonomisine sahip Bursa'da, Bursaspor'a destek çıkılmaması eleştiriliyor.

1,5 MİLYON DOLAR REDDEDİLDİ, MAÇ BAŞINA REKLAM ALINIYOR

Bu sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Bursaspor'un formasına biçtiği değer ise 3 milyon dolar civarında. Bu rakamın Trabzonspor'a verildiğini belirten Bursapor yöneticileri, en azından buna yakın bir rakam verilmediği sürece formalara reklam almayacaklarını dile getiriyor.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, 1,5 milyon dolara kadar yükselen bütün teklifleri reddettiği belirtildi. Görüşmeleri sürdüren yöneticilerin, gerekirse reklam almayıp, maç başına reklam alternatifi üzerinde durdukları bildirildi.

LİGDE 9 TAKIMIN FORMA REKLAMI YOK

İlk hafta maçları geride kalan Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'la birlikte 9 takımın forma reklamı bulunmuyor. Bursaspor, Bucaspor, Gaziantepspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Sivasspor, Ankaragücü, MP Antalya ve Kayserispor ilk hafta maçlarına forma reklamı olmadan çıkan kulüpler oldu.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ise geçen sezonki kuruluşlarla reklam anlaşmasını devam ettirdi.