Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez, yaptığı açıklamada, iş makinesi kullanan şahısların operatörlük belgesi almaları ve ayrıca karayollarına çıkacak lastik tekerlekli iş makinelerini kullanacak olanlardan (G) sınıfı sürücü belgeleri almalarının yasal zorunluluk olduğunu anımsattı.
Halkın talepleri doğrultusunda bu kursları açmak için İlçe Halk Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi'nin işbirliği ile kurs düzenlediklerini belirten Sönmez, şunları kaydetti:
''Düzenlemiş olduğumuz Forklift Operatörlüğü kursu, 9 Şubat 2012 tarihinde başladı. Bu kursta 20 kursiyerimiz günde 6 saat, haftada 4 gün ve 3 hafta boyunca toplam 72 saat kurs gördü. Kurs sonunda başarılı olan 9 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı.''
Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya'da halk eğitim merkezi ile daha önce de iş makineleri, kazıyıcı, yükleyici operatörlüğü kursları açtıklarını, Forklift Operatörlüğü kurslarının önümüzdeki günlerde devam edeceğini kaydetti.
Kursiyerlere Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkan Vekili Vahit Aysan ile protokol üyeleri sertifika verdi.