Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Nazilli Belediye Başkanlığı imkanlarını birleştirerek, alanında uzmanlaşan, mesleğini düzgünce yapabilecek, mesleki yeterlilik sertifikasına sahip yetişkin bireyler yetiştirmek için Meslek Edindirme Kursu açılmasına dair işbirliği protokolü imzalamıştı. Bu işbirliği protokolü ile Nazilli Belediye Başkanlığı kendi imkanlarını iş makineleri operatörlük kurslarına sunarak, ilçe ve çevresinde bulunan iş makinesi operatörlüğü eğitimi almak isteyen vatandaşların isteklerine cevap verdi. Nazilli Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen sertifika törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez ile Merkez Müdür Yardımcısı Tayfun Özkan ve kursiyerler katıldı.

3 YILDA 5. KURS BİTTİ

Nazilli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezinin 5. kursunun meyvelerini alındığını ifade edildiğini ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise; “3 yılda 5. kursumuzu bitirirken 80 kursiyerimizi de sertifika sahibi yaptık. İhtiyaç ve istekler doğrultusunda Belediyemizin makine parkurunu kullanarak bu kursları sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın iş sahibi olma imkanını sağladığı için Başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

80 KİŞİ BU EĞİTİMLERDEN FAYDALANDI

Forklift İş Makinesi operatörlük kursunun Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde yapıldığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Haftada 4 gün 6’şar saat olmak üzere toplam 72 saat pratik ve teorik eğitimi tamamlanmış olup, eğitime katılan 10 kursiyerin sınavı gerçekleştirilmiştir. Eğitime katılan tüm kursiyerler yapılan sınav sonucunda başarılı olmuş ve Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından tanzim edilen sertifikayı almaya hak kazanmışlardır. Sertifika törenini gerçekleştirdiğimiz Meslek Edindirme Kursu açılan 5. kursumuzdur. İlk günden bugüne belediyemizin sürekli eğitim anlayışı doğrultusunda farklı sektörlerde görev yapan, meslek edinmek için eğitim almak isteyen operatörlerin bilgi donanımlarının arttırılması, iş makinelerinin güvenli çalıştırılması için yaklaşık 80 kişi bu eğitimlerden faydalanıp başarı sertifikasına sahip olmuştur. Eylül ayı itibariyle Belediyemiz ilçemiz ve çevresinde bulunan ve iş makinesi operatörlüğü eğitimi almak isteyen vatandaşlarımızı uzmanlaştırmaya yönelik eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” dedi.

video.gifHaberin videosu...

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png