Geçtiğimiz sene bir önceki yıla oranla üretimi %40 artışla 242 bine çıkardıklarını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Hedef seneye de liderlik” dedi.

HEDEF YİNE BİRİNCİLİK
Nuri Otay, 2011 yılında, 10. defa pazar liderliği hedeflediklerini belirterek, “Tamamen yenilenen ürün gamı ile 2011 Ford için “otomobil yılı” olacak diye konuştu. Otay, “2011"de yeni C-Max, Grand C-Max, Mondeo ve S-Max - Galaxy"den sonra, 2011 yılı içinde EcoBoost motor teknolojisi ile Yeni Nesil Ford Focus"u lanse edeceğiz” dedi.

Bu yıl otomotiv sektörü hem üretim hem satışta yeni rekorlara imza atarken, ihracatın önde gelen markaları da önemli başarılar elde etti. Sektörün 2010 ve 2011 yıllarını değerlendiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, şirketin 2010 yılında 9"uncu defa üst üste pazar lideri olduğunu söyledi. İngiltere"yi geçerek Avrupa"da da en yüksek Ford pazar payına sahip ülke olduklarını dile getiren Otay, “2010 yılı aralık ayında Ford Otosan tarihindeki en yüksek aylık satış rakamı gerçekleştirildi. Yıl toplamında ise en yüksek satış yapılan 2"nci yıl oldu. Otomobil segmentinde Ford Otosan şimdiye kadarki en yüksek pazar payını elde ederek 2"nciliğe yükseldi. Ticari araçlardaki geleneksel liderlik ise sürdü” diye konuştu. Ford Otosan, Türkiye"nin ilk otomotiv sanayi şirketi olarak 50"nci yılının kutlandığı 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 40 artışla 242 bin adet üretim gerçekleştirdi.

63 ŞEHİRDE ŞAMPİYON
Kendisinden sonraki 6 markanın toplamının Ford Transit"i hâlâ yakalayamadığına dikkat çeken Otay, şöyle devam etti: “Ford Türkiye"nin 63 ilinde lider oldu. Bu sayı 2009"da 49 olmuştu. 2010 yılında devreye aldığımız yenilikçi pazarlama ürünlerimizden Ford Options ve F Kasko ile 9 bin müşteriye ulaştık. Kocaeli"nde Gebze ve Gölcük merkezlerimizde istihdam edilen Ar-Ge mühendisi sayısı 800"e ulaştı. Ar-Ge merkezi, Ford Otosan"ın ürettiği ticari vasıtaların yanı sıra Ford Global Ürün ve Motor Geliştirme Sistemi"nin de bir parçası olarak stratejik önem kazandı. İhracat adedimiz ise yüzde 37"lik artışla 177 bin adet seviyesine ulaştı. 2 milyar euroyu aşan ihracat cirosu ile Ford Otosan bu yıl da Türkiye"nin en fazla ihracat yapan üç şirketinden biri oldu.”

Elektrikli Peugeot 100 km"ye 3.5 saniyede çıktı
Geçtiğimiz eylül ayında Montlhery"de çok sayıda rekora imza atan yüzde 100 elektrikli konsept model Peugeot EX1, Çin"in Chengdu şehrinde de yeni bir rekora imza attı. Fransız gezgin ve sinemacı Nicolas Vanier"in pilotluğunu yaptığı araç, 0"dan 100 km hıza 3.49 saniyede ulaştı. Bu performans tamamı bir
elektrikli araç için hızlanma konusunda bir referans oluştururken, Peugeot"nun otomobilde alternatif yakıtlı motor seçenekleri alanındaki çok yüksek teknolojik birikiminin bir göstergesi de oldu.

Picanto yüzünü gösterdi
Kia, merakla beklenen A sınıfındaki modeli Picanto"nun ilk resmi fotoğraflarını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Çok daha karakteristik, olgun ve çarpıcı bir şehir otomobili olan yeni Picanto"nun uluslararası lansmanı ise mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı"nda gerçekleştirilecek. Picanto, düz ve otomatik vites seçeneği, 1.0 lt ve 1.2 lt. benzinli son derece düşük emisyon değerlerine sahip yeni motorlar ile donatılacak.

Otokar pazar birincisi
Otokar, yüzde yüz Türk tasarımı otobüsleri ile 2010 yılında da 25 yolcu ve üzeri kapasiteli otobüs pazarının lideri oldu. 2010 yılında 1162 adetlik satış gerçekleştiren Otokar, Sultan küçük otobüs satışlarında yüzde 26, Doruk orta boy otobüs satışlarında yüzde 16"lık artış gerçekleştirdi. Otokar, hatlı dolmuş minibüs taşımacılığı alanında da 295 adetlik M-2010 satışı ile lider oldu.

Yeni Micra yollara çıktı
Yeni Micra dizelleri bile kıskandıracak 1.2 litrelik benzinli motoruyla Türkiye"de satışa sunuldu. Şehir dışında 4.3 litre yakıt tüketim değerine sahip olan Yeni Micra"da ön, yan ve perde hava yastıkları ile ESP standart sunulan özellikler arasında bulunuyor. 20 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Micra, 28.145 TL" den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ibiza"nın aile fertleri Türkiye"de toplandı

Seat"ın lokomotif modeli Ibiza hem spor hem de aile modelleriyle Türkiye"ye geldi. En ucuz model ise 26 bin 400 TL"lik fiyatıyla dikkat çekiyor

Seat"ın dünya çapında en çok satan modeli olan Ibiza ailesi büyüdü. Model ailesinde tutumlusu da var, sportmeni de, genci de var kendisini genç hissedeni de... Türkiye distribütörlüğünü Doğuş Otomotiv"in yaptığı Seat ailesine, 5 veya 3 kapı seçeneğiyle Sportcoupe, sportif ve yüksek performanslı Cupra ve Bocanegra ile son olarak daha geniş, fonksiyonel iç hacmiyle Sportourer versiyonları eklendi.

ZENGİN DONANIM
Ibiza ailesinin, hali hazırda Türkiye"de satışta olan 5 üyesi bulunuyor. Ibiza, benzinli ve dizel modelleriyle sınıfında yüksek kalite, tasarım ve zengin donanım seçeneklerinin yanısıra, ekonomik fiyatıyla da dikkat çekiyor. 3 kapılı Sportcoupe ise, 1.2 lt TSI 105 HP"lik motoruyla 100 kilometrede 4.4 lt yakıt tüketimine sahip bulunuyor.
En yüksek performanslı 1.4 lt TSI 180 HP DSG seçeneği de 0-100 km hızlanmasını sadece 7.2 sn"de gerçekleştiriyor. Model ailesinin baz donanım paketi Reference"da ABS, sürücü ve yolcu hava yastıkları, direksiyondan kumandalı radyo/CD/ MP3 çalar, dönüşe duyarlı ön sis farları, cruise control, klima gibi zengin donanım özellikleri standart olarak sunuluyor. Ailenin 26.400 TL tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatı ile satışa sunulan 1.4 lt 85 hp motor seçeneği ise şehir dışında ortalama 4.7 lt yakıt tüketimi sunuyor.

İŞTE FİYATLAR
Ibiza 26 bin 400 TL
Ibiza SC 31 bin 500 TL
Sportourer 27 bin 900 TL
Cupra 46 bin TL
Bocanegra 47 bin 500 TL

Audi"nin A7"deki tercihi Yokohama
Audi son gözdesi A7 Sportback"i Yokohama"nın yüksek performanslı sportif sürüş keyfi sunan Advan serisi lastikleri tüketicisiyle buluşturuyor. Böylece Audi, üst düzey performans modelleri olan Q7 ve S8"den sonra A7 Sportback modelinde de Yokohama"yı orjinal ekipmanı olarak seçti. A7 Sportback"de özgün ekipman olarak kullanılan Yokohama lastikleri bu model ile birlikte özel olarak geliştirildi. 265/35R20 99Y XL ölçülerindeki Advan Sport lastikleri yüksek performanslı sportif sürüş keyfini en üst seviyeye taşıyor. Yokohama"nın yüksek performans lastikleri serisinin amiral gemisi olan Advan, spor otomobiller için geliştirilmiş, ultra yüksek hız becerisine sahip özel bir lastik olarak biliniyor.

25 bin eski araç hurdaya ayrıldı

Vergi borçları silinip devlet tarafından satın alınan araçlar, sektördeki canlanmaya katkı sağladı

Ulaştırma Bakanlığı, 100 bin kamyon, tanker, çekici ve otobüsü piyasadan toplayacak. Bugüne kadar ise 25 bine yakın yaşlı araç hurdaya ayrıldı. Her gün Türkiye"nin dört bir yanından eski model araba teslim aldıklarını söyleyen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, 1985 model altı araba sahiplerine şu ana kadar 140 milyon lira ödediklerini bildirdi. Piyasadan toplanan araçların yerine yenilerinin koyulacağını, otomotiv sektörüne de can suyu olacaklarını kaydeden Aydın, “Yollardan 100 bin araç aldığımızda piyasaya 30-40 bin yeni araç girecek. Otomotiv sektörünün canlanmasına ekonomik canlanmaya sebep oluyoruz. 100 bin aileyi de devletle barıştırıyoruz” dedi. Vergi borçları sebebiyle vatandaşın eski model aracını kullanmaya devam ettiğine dikkat çeken Aydın, söz konusu arabaların vergi borçlarının aslını, faizini ve trafik para cezalarını sildiklerini anlattı.

ŞUBATTA ÜLKEMİZDE DE SATILACAK
Bu Maserati"den sadece 300 ADET ÜRETİLECEK
İtalyan lüks ve prestijli spor otomobil üreticisi Maserati"nin ülkemizdeki temsilcisi FerMas, GranTurismo modelinin sadece 300 adet üretilecek 450 HP"lik “MC Stradale” versiyonunu şubat ayından itibaren satışa sunmaya hazırlanıyor. Trefeo GranTurismo MC ve GT4 modellerinden esinlenilerek geliştirilen ve en hızlı, en hafif ve en güçlü Maserati modeli unvanına sahip olan “GranTurismo MC Stradale”, keskin yol tutuş özellikleri ve 300 km/s"yi aşan son hız değeriyle dikkat çekiyor. Tofaş çatısı altında yer alan FerMas tarafından satışa sunulacak olan GranTurismo MC Stradale, elektronik MC Race Shift vites kutusunun vites değiştirme sürelerini sadece 60 milisaniyeye indirmesiyle dikkat çekiyor. Araç bu sayede 0-100 km/s hızlanma zamanını 4.6 saniyede tamamlayabiliyor. (türkiye gazetesi)