800’ün üzerinde yeni özellik sunan Football Manager 2012 ayrıca futbol kurallarında yapılan tüm değişiklikleri, en yeni istatistikleri ve 50’den fazla oynanabilir ligdeki transferleri de içeriyor.
 
Football Manager 2012 Maç Motoru, oyuncuların maç deneyimlerini daha da gerçekçi hale getirmek için artık tamamen 3D olarak izlenebiliyor. Maçları 3D izlemek için ihtiyacınız olan şey 3D desteğine sahip bir NVIDIA ekran kartı ve 3D Vision onaylı bir monitör veya NVIDIA 3DTV Play ile bir 3D TV.
3D Vision’un, Football Manager 2012’ye yepyeni bir gerçekçilik ve heyecan kazandırdığını belirten NVIDIA 3D Vision Genel Müdürü Phil Eisler, ”Oyuncular NVIDIA'nın stereoskobik 3D teknolojisini kullanarak saha kenarında maç seyrediyor gibi hissedecekler. Bu, bir geliştirici firmanın 3D kullanarak oyun deneyimini üst seviyeye taşıyışının son derece önemli bir örneği" diye konuştu.
PC ve Mac için Football Manager 2012 merkezi Londra’da bulunan ödüllü geliştirici Sports Interactive tarafından geliştirilmiştir ve bugünden itibaren perakende mağazalarında satışa sunulmuştur. PSP versiyonu olan Football Manager Handheld 2012 28 Ekim 2011’de piyasaya sürülecek, iPad, iPhone ve iPod Touch için iOS versiyonu ise daha sonra duyurulacaktır.