2005 yılında yaptığı evliliğinden iki çocuk sahibi olan Fontana, Kapalıçarşı’dan kendisine Osmanlı’da gelinlere takılan bir yüzükten satın aldığını söyledi. Brezilyalı yıldız, ’Artık ben de bir Osmanlı geliniyim. Sadece bir kocaya ihtiyacım var. Belki de bir Türk koca bulurum’ dedi.

2005 yılında yaptığı evliliğinden iki çocuk sahibi olan Fontana, Kapalıçarşı’dan kendisine Osmanlı’da gelinlere takılan bir yüzükten satın aldığını söyledi. Brezilyalı yıldız, ’Artık ben de bir Osmanlı geliniyim. Sadece bir kocaya ihtiyacım var. Belki de bir Türk koca bulurum’ dedi.

Model olmak sizin kararınız mıydı?

Tam olarak benim kararım olduğunu söyleyemem. Bir gün annemle yolda yürürken geleceğimle ilgili konuşuyorduk. 12 yaşındaydım. Annem ’Gelecekte ne yapmayı düşünüyorsun?’ dedi. ’Sanırım veteriner olacağım, köpekleri, hayvanları çok seviyorum’ dedim. Tam o anda karşı kaldırımdan bir bayan bize doğru geldi ve ’Aman Allah’ım ne kadar güzel, kızınız mı?’ dedi anneme. ’Çok güzel, incecik ve uzun boylu, Neden model olmuyor?’... Annem teşekkür etti ve biz de yürümeye devam ettik. Anneme ’Modellik nasıl bir iş, model ne yapar?’ diye sordum, ’Moda fuarları, defileler vb.’ dedi. ’İyi para kazanırlar mı?’ dedim. ’Sanırım evet, lüks arabalarla gezip, deli gibi para harcıyorlar’ cevabını alınca ’O zaman model olabilirim’ dedim. Aileme maddi olarak yardım etmem gerekiyordu ve ben de bunu istiyordum.

Peki tanınmanızı sağlayan Victoria’s Secret defilesi nasıl oldu?

1999’da New York’ta bir ajansla anlaştım ve annemle New Yok’a uçtuk. Hayatımda ilk defa ülke dışına, hayallerimin şehri New York’a gittim. Bu benim için inanılmazdı. İngilizce öğrenmeyi deliler gibi istiyordum... Steven Tyler’a tapıyordum, onunla tanışmak, şarkılarını anlamak istiyordum. O benim için büyük bir ikondu! Yıllar sonra tanıştım...

Bir süpermodel olmanın avantajları veya dezavantajları var mı?

Çok insanla tanışmak, dünyanın her yerine gidebilmek büyük avantaj. Ben yine bu yaşta modellik yapmayan bir kız olsaydım bırakın ülkemin dışına çıkmayı, Sao Paulo’ya bile gidemeyebilirdim. Maddi gücümüz ve ailemin içinde bulunduğu durum buna uygun değildi.

Ama diğer taraftan, ben hiç genç olamadım, gençliğimi yaşayamadım. Kendimi bildim bileli çalışıyor, para kazanıyorum. Çocukluktan kadınlığa geçtim, genç olarak değil model olarak büyüdüm ve bu çok acı.

Türkiye’ye ilk kez geldiniz, nasıl buldunuz?

Aslında gelmeden önce Türkiye’yle alakalı en ufak bir fikrim yoktu. Bence tam anlamıyla süslü bir şehir İstanbul. Tabii ben zengin olan kısımda daha çok vakit geçirdim. Aşık oldum, çok güzel. Her tarafta zenginlik var, muhteşem. Alışık olduğum yerlerin çok ötesinde, çok değişik. Boğaz harika... Avrupa ve Asya’nın yakınlığı inanılmaz. Sürreal bir durum. Çok özel. Hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım.

İstanbul’da neler yaptınız?

Kapalıçarşı’yı gezdim. Mücevher aldım. Daha fazla zamanım olmasını çok isterdim ama ne yazık ki çok kısıtlı zamanım vardı. Evim için çok şey almak isterdim fakat sadece geleneksel çay bardaklarından bir set, çay tepsisi, bir halı, renkli birkaç lamba alabildim. Detaylı el işçilikleri büyüleyici. Tamamen sanat eseri. Kendime altın, pırlanta ve elmas mücevherler aldım.

Peki yemekler?

Tülin Şahin, Türk Kahvesi içirdi bana. Bağımlısı olabilirim. Bir de künefe, baklava ve sütlaç denedim. Bir model için çok riskli ama çok güzel, çok!

Kendiniz için neler aldınız?

Altın, pırlanta, elmas takılar. Bir de yüzük. Bu yüzüğün tarihini de öğrendim. Osmanlı’da zengin aileler gelinlerine takarmış bu yüzüğü. Bu durumda ben de artık bir Osmanlı geliniyim. Sadece bir kocaya ihtiyacım var. Belki de bir Türk olabilir...

İstanbul’u gördüğünüz kadarıyla sizce en önemli özelliği nedir ?

Gördüklerim üzerinden bir fikir yürütmem gerekirse İstanbul uçların şehri. Aralar yok, orta sınıf yok. Şehrin çok zenginleri ve çok fakirleri var. Bu şaşırtıcı. Brezilya’da zengin ve fakir bu kadar iç içe değil. Halkın çoğu orta sınıf fakat uçlar ayrı yerlerde yaşarlar. Burada süper zengin ve süper fakir iç içe. Türkiye, Brezilya’ya göre çok daha kaliteli duruyor. İtalya’ya çok benziyor.

İki çocuklu, çok genç bir modelsiniz. Bu sizi zorluyor mu?

Evet, bir erkeğin tüm bunlara katlanması zor tabii. O yüzden koca bulmak zor ama yüzüğü bulduk ya, kocayı da buluruz.

Türkiye’de futbol önemli bir gündem maddesi. Brezilya burada futbolcularıyla ve mankenleriyle çok konuşulan bir ülke. Neredeler? Hemen buluşturun beni. İlk gece beni gezdireceklerdi. Yorgun olduğum için gece çıkmadım. Çok pişmanım. Alex burada, bir tek ondan haberdarım. Fenerbahçe’de oynadığını biliyorum. Önümüzdeki aylarda Mango defilesi için Türkiye’ye geldiğimde çok daha etkili bir plan yapacağım. Gece eğlenmeye ve Brezilyalılarla tanışmaya özen göstereceğim. Şaka bir yana, umutsuz değilim

Röportaj:Önder Sarıahmetoğlu/Akşam